Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Moet de PKN excuses maken aan Palestijnen? 4 dominees geven antwoord

“De kerk heeft het te weinig opgenomen voor wie lijden onder de staat Israël”, stellen vijf predikanten die de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) oproepen om excuses te maken aan de Palestijnen. Klopt het dat de kerk te weinig kritisch is op Israël en wordt het tijd voor excuses? CIP.nl sprak met vier predikanten over de oproep van hun collega’s.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Excuses aan de Palestijnen? Verbijsterd las ik de kop van dit artikel. Bidden, dat behoren wij te doen. Bidden om de vrede voor Jeruzalem.

Israël begint nooit als eerste. Ieder land heeft het recht zijn burgers te beschermen, behalve Israël. Zien we niet meer dat dit een geestelijke strijd is, satan heeft nog een korte tijd en daar gebruikt hij Hamas en andere terroristen voor. Dat die zichzelf schuil houden achter hun eigen volk dat schijnt goed te zijn voor de publieke opinie blijkt steeds weer.

Synagogen mogen worden verwoest maar daar
Y
Tja, met de vraag of Christenen excuus moeten aanbieden voor het gedrag van Israel is de wereld dan werkelijk op de kop komen te staan. Israel verdedigt zich tegen een terreurorganisatie die in art. 32 van haar handvest heeft staan dat: 'Ieder die de cirkel van strijd tegen het Zionisme verlaat, hoogverraad tegen hamas pleegt en diegene zal vervloekt worden.' Wanneer worden we nu echt wakker en zien deze strijd voor wat het is: de strijd tegen terreur welke door de propaganda machine van hamas en fatah wordt schoongepraat. Karen Strijker.
T
Erkent de kerk, christenen, dat Israel God"s uitverkorenvolk is, Zijn oogappel? Erkennen wij dat God dit land aan Abraham en zijn nakomelingen heeft geschonken.De bijbel gaat over het eeuwig verbond dat God met zijn volk heeft gesloten.Indien wij belijden een levende God, dan weten wij dat God Israel nabij is.Bovendien weten wij dat God"s handelen zich niet laat leiden door VN resolutie"s , USA, of Al Jazeera. De vervolging en uitmoorden van de joden door Europa gaat onverminderd door, zelfs in hun eigen huis, Israel, zijn ze niet veilig.Toon meer reacties (26)