Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Fred de Vries

Kiezen tussen Jaap Dieleman en een paar preteristische luchtfietsers

Zenuwachtig geweest, afgelopen donderdag? Volgens Steven Poot geloven sommige christenen namelijk dat toen hun hemelvaart moest plaats vinden. Welnu, dat is niet gebeurd en als dat wel zo zijn dan had IK nu een groot probleem. De komende jaren zou ik mijn hoofd er dan goed bij moeten houden.

Er is een reden om te zeggen dat de opname van de gemeente vóór 14 mei dit jaar zou moeten plaatsvinden, zoals er altijd wel een reden is om dat te stellen. Steven Poot legt uit in zijn artikel: “Op 14 mei 1948 werd de staat Israël gesticht en door velen werd dat gezien als een goddelijk ingrijpen in de wereldgeschiedenis, waarbij de klok begon te tikken. Vanaf dat moment zou ‘die generatie’ de wederkomst gaan meemaken (gebaseerd op Mat. 24:34).” Verderop vertelde hij, niet te geloven dat de opname vorige week zou gaan plaatsvinden en dat deze ook nooit zal komen.
Kennelijk vindt Poot dus de oprichting van de staat Israël geen Goddelijk ingrijpen?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
- Er was geen God, behalve Messi (en nu is het voorbij)
- Loop ik zonder het coronavaccin God voor de voeten?
- Het Nederlands elftal: een stelletje schapen zonder voetbalherder
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heb je inhoudelijk nog wat geleerd van de video’s Fred? Mbt Dieleman: Zie o.a. pagina 10 in EyeOpener. Met de opmerking erbij dat wij toch echt de generatie zijn die de tekenen zullen zien uitkomen. Misschien goed als Fred ook inhoudelijk reageert ipv over de vorm van de video wat roepen? En dan reclame maken voor het futurisme van Wim. Prima, maar dit blog is geen serieuze analyse waar de discussie over eschatologie beter van wordt denk ik.
S
Beste Fred, dank dat aan meerdere uren podcast je met name mijn baard onthoudt en mocht je me willen leren kennen, mag je altijd contact met me opnemen.Wel moet ik persoonlijk zeggen dat ik dit niet je sterkste blog vind. Je verwijt ons arrogantie en sarcasme, waar wij in mijn ogen juist verre van zijn gebleven, terwijl je deze hele collumn stoelt op datgeen je ons verwijt. Iets met een balk/splinter komt dan bij mij op.
K
Ik weet het allemaal niet. Misschien is de kerk ook wel een beetje aan het op raken. Als Jezus omging met hoeren en tollenaren, terwijl de kerk zich druk maakt over een paar homoseksuelen die niet voldoen aan het stereotype beeld van het maximaal uitleven van je seksualiteit. Die in liefde en trouw willen leven en zelfs onderdeel willen zijn van ons kerk zijn.

Want laten we wel zijn, over hoeren, hoerenlopers en darkrooms spreekt de kerk zich niet uit. En ook niet over belastingambtenaren die onschuldige mensen het vel over hun oren trekken.
Toon meer reacties (3)