reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2021 door Ds. M. van Reenen

Onze westerse wereld lijkt meer op de nazi’s dan we denken

Nazi’s, zijn die er nog? Zo te horen wel! Sommigen vinden het leuk om de heren Wilders en Baudet met Hitler te vergelijken. Zijzelf denken zich te kunnen vergelijken met vrijheidsstrijders in de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurde deze week nog. Bevrijdingsdag was voor Baudet een goede gelegenheid om zijn punt te maken: Nederland is geen vrij land meer. Van 1945 tot 2020 zijn we volgens hem vrij geweest, maar sinds de coronamaatregelen niet meer.

Natuurlijk was iedereen verontwaardigd! De gruwelen van de Tweede Wereldoorlog vergelijken met de beperkingen vanwege corona, ongehoord! Dat is op zich wel waar. Zeker als we denken aan de miljoenen Joden (en anderen) die afgeslacht zijn. Daar lijkt de huidige situatie natuurlijk niet op. Vergelijkingen maken met nazi’s betekent in feite dat het onpeilbare leed uit de Tweede Wereldoorlog kleiner gemaakt wordt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- LHBT: een fout etiket waarmee niemand is geholpen
- Olie: het beste middel tegen een uiteenvallende kerk
- Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?
- Op overheidsbeleid mag een christen kritisch zijn (ook in coronatijd)
Meer over Ds. M. van Reenen »

Reacties

W
Gisteren nog een commentaar over de huidige situatie in Israel in de volkskrant gelezen, ik kan de zieke obsessie om de schuld per definitie bij Israel te leggen en het systematisch negeren van de criminele en totalitaire ideologie die de Islam is, alleen maar karakteristeren als het echte fascisme: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/hopelijk-kan-biden-israel-weerhouden-van-verdere-onnodige-provocaties~b0b2d34c/
M
Erg goed artikel; de spijker op zijn kop! Het nazisme is nooit uitgeroeid geweest en verschuilt zich achter vele groeperingen waaronder inderdaad het humanisme. Misschien wel de belangrijkste waarschuwing omtrent nazi praktijken in de artikel; "En zij zullen zich weer voltrekken, op grótere schaal." Ik geloof dat de tijd er rijp voor is, maar velen dit niet in de gaten hebben. Onze opdracht is vooral niet vanuit het vlees te reageren en mee te gaan in allerlei sentiment in de samenleving!
J
Vrijheid in verbondenheid met de Waarheid, Jezus Christus die waarlijk vrijmaakt, [zie Joh 8] wordt niet geaccepteerd, niet getolereerd en moet achter de westerse horizon verdwijnen.

Tevens geldt 1Petr 4:12,13. Geliefden........verheugen.

Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen