Cees Pluym
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Cees Pluym wijst op oorzaak kerkelijke verdeeldheid: "In de kerk zijn we te bang voor controleverlies"

“In te veel kerken ontstaat er verdeeldheid zodra er wordt afgeweken van dat wat vertrouwd is”, merkt Cees Pluym op. Hij constateert dat christelijk Nederland “tot op het bot verdeeld is”. In zijn boek De metamorfose roept hij op tot een verandering van de kerkstructuur. “In de kerk zijn we te bang voor controleverlies, waardoor mensen niet tot geestelijke volwassenheid komen en verdeeldheid ontstaat.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Op zich is met het opzetten van een organisatie niets mis. Het is zelfs nodig om het geheel ordelijk te laten verlopen. Maar de vraag is en blijft of dat een organisatie ook de bedoelingen als kerk niet onderbelicht of overschaduwt. Efeze 4 zegt dat Jezus naar de hemel ging om alles tot volheid te brengen en daaronder volgt dan de vijf bedieningen(vijf zuilen) waardoor de gemeente tot haar doel komt. Op dat gebied valt nog veel te verbeteren denk ik. Evenwicht hierin lijkt me wenselijk.
A
Goede waarneming maar slechts ten dele. Het organisme is er nooit zonder organisatie. Ook het lichaam is een tastbare entiteit. De kerk is het instituut dat zich institueert. Als werk in uitvoering van Christus, door Geest en Woord. (Heidelberger Catechismus Zd. 21).
P
Leuk om jouw gezicht hier te zien Cees. Ik ga het artikel aandachtig lezen.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen