paspoorten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Worden bekeringsverhalen door de IND verkeerd beoordeeld? 5 deskundigen geven antwoord

Bekeringsverhalen van ex-moslims die zich christen noemen worden door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in veel gevallen verkeerd beoordeeld, concludeerde Stichting Gave onlangs. Herkennen deskundigen zich in de schokkende conclusies van Gave? En wat zou de IND kunnen doen om bekeringsverhalen beter te kunnen toetsen? Vijf mensen die betrokken zijn bij het boordelen van bekeringsverhalen van ex-moslims geven antwoord.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Hier wordt wel heel erg tactisch gemanoeuvreerd door betreffende advocaten en instanties over het IND, dat snap ik ook wel.Jaren geleden schreef ik hier een nogal linkse column over asielzoekers. We zijn zes jaar verder en laten we maar constateren dat je beter een zielige moslim of een veinzende homo kunt zijn, dan een oprecht bekeerde christen. Wij hebben thuis namelijk met talloze asielzoekers te maken en dit is telkens weer het patroon wat boven komt en wat ze in dit artikel (terecht) niet (durven te) zeggen.

Daarom zeg ik het maar.
P
@Kees Van der Vliet: "als er wordt gewerkt met getuigen" - Als iemand christen wordt, is de persoon vaak ook deel van een kerkgemeenschap. Ik heb zelf ook als getuige daarin opgetreden, maar kreeg de indruk dat men vooral veronderstelde dat ik als persoonlijke relatie van betreffende vooringenomen was en nu eenmaal graag erkenning voor die persoon wilde. Het is moeilijk de instanties te overtuigen van objectiviteit.
R
Kunnen IND medewerkers wellicht iets met meer objectieve aanwijzingen van een bekering, zoals een aantoonbaar lidmaatschap van een kerk of gemeente, een doopcertificaat of een getuigschrift van een belijdenis, of zelfs foto's/video van dergelijke openbare belijdenissen?

Het is triest en dramatisch dat er door onkunde mensen met gevaar voor hun leven worden uitgezet.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen