Niels Adema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 mei 2021 door Niels Adema

Binnen de GerGem zijn we niet zo calvinistisch als we denken

Op donderdag 15 april mocht dominee G. J. Baan zijn proefschrift ‘Der Heiland lebt’ verdedigen. Dominee Zondag (eveneens predikant in de Gereformeerde Gemeenten) mocht hem hierop kritisch bevragen. Op de vraag van prof. dr. mr. W. A. Zondag wat het praktisch nut van zijn onderzoek zou kunnen zijn voor de gemeente sprak ds. Baan de wens uit dat de GerGem heel wat meer oog zouden krijgen voor de prachtige muziek van Bach en dat deze muziek opgenomen kon worden in het grote geheel van de eredienst. Een mooi afgewogen antwoord na jaren studie te hebben gemaakt van de componist Johannes Sebastian Bach. Dominee G. J. van Aalst had er echter maar een kleine week voor nodig om dit verlangen de kop in te drukken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Mooie reactie. Misschien in deze ook maar eens de woorden van Paulus citeren: "onderzoekt alle dingen en behoudt het goede".
B
Een goede analyse! Het zou de leiders binnen de GerGem iets voorzichtiger moeten maken. Eerst onderzoeken en dan reageren zou het advies aan ds Van Aalst kunnen zijn.
J
Helemaal eens. En binnen GerGem zijn er veel meer gebieden waar men van ernstig van Calvijn afwijkt en waar men zelfgekozen wegen gaat. Alleen wil men dat binnen Gergem niet weten.
Toon meer reacties (25)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen