Kerkdienst in coronatijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Speciale diensten voor gevaccineerden: goed idee? 3 PKN-dominees geven antwoord

Een speciale projectgroep binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) geeft kerkenraden in overweging diensten te organiseren voor ‘mensen die logischerwijs gevaccineerd kunnen zijn’. Een welkome handreiking van de PKN? Drie predikanten die aan het grootste protestantse kerkgenootschap in Nederland zijn verbonden geven antwoord via CIP.nl.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
- Roep om vaccinatieplicht neemt toe: begrijpelijk? 3 deskundigen antwoorden
- Waarom iedereen testen beter is dan ongevaccineerden uitsluiten
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Richt het gewoon zo in dat iedereen weer naar de kerk kan gaan. Meer diensten, meer locaties, meer dagen. En bij door vaccinatie beschermden gewoon alle regels loslaten (misschien met uitzondering van nog een poosje afstand houden), want je moet toch weer een keer naar normaal.De meeste kerken hebben zichzelf zware schade toegebracht door het belang van kerkdiensten bij te wonen zo te relativeren.

Kerken dienen een veilige omgeving te bieden.D.w.z voldoende ventilatie. Het max aantal bezoekers dient gerelateerd te zijn aan de inhoud kub kerkzaal gedeeld door 40. Ieder mens verbruikt 40 kuub lucht per uur.Meer bezoekers zijn alleen veilig bij voeldoende ventilatie.Een CO2 mtr geeft aan wanneer er te veel CO2 in de ruimte is en dus teveel mensen aanwezig zijn. Het zingen en koffie drinken na de dienst is het grootste risico op besmetting, mensen staan dicht bij elkaar in vaak te kleine slecht geventileerde ruimten.
P
Jammer dat alleen deze "tegenstanders" aan het woord komen. Waarom ook niet iemand van de PKN en/of Theo Boer die als ethicus mee heeft nagedacht over de totstandkoming van dit voorstel.