Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 mei 2021 door Ds. J. Belder

'Speciale diensten' voor gevaccineerden: moeten we dat willen?

Deze week deed de Protestantse Kerk in Nederland een handreiking aan de plaatselijke gemeenten. Een speciale projectgroep binnen de Kerk geeft kerkenraden in overweging diensten te organiseren voor ‘mensen die logischerwijs gevaccineerd kunnen zijn’. De zondagse eredienst behoort tot het hart van de Kerk, aldus dit schrijven.

Richtlijnen, routekaarten en adviezen die de Kerk geeft, zijn nooit verplichtend, wel dringend adviserend. Men kan ze dus even zo goed voor kennisgeving aannemen en naast zich neerleggen. Dat laatste getuigt van weinig vertrouwen in de leiding van de kerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Christenen liggen onder een vergrootglas: een ernstige waarschuwing
- Waarom er zo heftig wordt gereageerd op de brief van ds. Kort
- God gaf ons een medicijn tegen het Nederlandse klaagvirus
- Een goed gevoel is doorslaggevend, ook in christelijke kringen
- Sympathie voor FvD en PVV uit orthodox-christelijke hoek intrigeert mij
Meer over Ds. J. Belder »

Reacties

T
Vaccinatie geeft slechts tijdelijk bescherming, griep met 10.000 doden bestaat opeens niet meer, ook was er geen onderscheid tussen wel of geen griepprik.De jongeren gingen er niet aan dood en van de ouderen lag niemand wakker. Men moet inzetten op ventilatie, lucht filters, ionisatie en uv-licht. Bovendien het immuum systeem versterken met D3,K2-7,vit C, zink. Er is meer dan voldoende informatie aanwezig op internet. Deze aanpak is duurzaam. De corona testen kunnen geen onderscheid maken tussen griepvirus en corona, alles heet nu corona.
N
Waarom zijn die gevaccineerden toch zo bang?

Ze zijn toch veilig, want gevaccineerd!
P
Soms begrijp ik adviezen van - het synodebestuur van - de PKN heel goed, soms een beetje, soms nauwelijks en soms niet. En heel soms, zoals nu HELEMAAL NIET. Ook toen ik de 'uitleg' van scriba ds. De Reuver vanmorgen op Radio 1 hoorde, bleef ik in totale verwarring. Wie verzint zoiets??? Ben benieuwd naar de eerste kerkenraad die hier positief op reageert.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen