Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 mei 2021 door Jan van Dooijeweert

Uitspraken Willem Ouweneel over ‘eenvoudige woordbediening’ schokken mij

Heeft u dat nooit uit volle borst meegezongen in een kerkelijke samenkomst? Herinnert u het u nog? Wat gaf het een blij gevoel, wat tilde het ons op een ander niveau! Wat trilde het door me heen, wat gaf het me een blijdschap dat ik bij de gemeente van Jezus Christus hoorde. Wat kon ik verliefd zijn op de prediking. Wat kon ik een vreugde ervaren als ik hoorde spreken over de liefde van de Heere onze God…

Deze dingen, en nog veel anderen, stormen door mijn ziel als ik alles vandaag lees wat geschreven wordt over, uit, door, voor en tegen het christelijk geloof. En niet alleen geschreven maar ook gezegd. Ja, logisch, want als er zo geschreven wordt, worden mensen het gewoon om ook negatief te spreken over prediking, kerk, voorgangers en andere kerken... Zij worden in de war gemaakt en op dwaalwegen gezet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Volgens mij gaat het Ouweneel er niet om de prediking naar beneden te halen. Het gaat hem erom de prediking de juiste plaats te geven, samen met al die andere zaken die we mogen doen als we samenkomen, zoals o.a. gebed, samen eten (Hand 2:42, 46-47), zang en lofprijzing (Ef. 5:18). Van Dooijeweert geeft wel een goede uiteenzetting van het belang van de prediking, mar dat zal Ouweneel niet ontkennen (denk ik ; ).
M
Prachtig verwoord. Amen
C
Is het niet van het allergrootste belang om de prediking júist eenvoudig te houden, zodat iedereen kan begrijpen wat de Heere Jezus ons te zeggen heeft?



Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen