kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Redactie

PKN raadt vaccinatiebewijs voor kerkdienst af en wijst op speciale diensten voor gevaccineerden

Steeds meer mensen worden in Nederland gevaccineerd. Betekent dit ook dat de situatie binnen de kerken verandert? Als het aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) ligt wel. Een speciale projectgroep komt namelijk met het advies richting kerkenraden om speciale kerkdiensten te organiseren voor mensen die ‘logischerwijs gevaccineerd kunnen zijn’. Het inzetten van een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs raadt men echter af.

De projectgroep bestaat uit de scriba en de preses van de PKN. Daarnaast namen er twee classispredikanten, een kerkjurist, de voorzitter van de coronawerkgroep en een communicatieadviseur zitting in de projectgroep. Samen heeft men nagedacht over de mogelijkheden die er zijn: ‘Uitgangspunten bij deze gedachtevorming zijn dat de eredienst en gastvrijheid essentieel zijn voor gemeente-zijn’, maakt de kerk bekend. ‘Jezus sloot geen mensen buiten, maar zag hen en was met ontferming bewogen.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie

Reacties

E
Ongelooflijk dat de PKN meegaat in de leugens van de overheid.

Of je wel of niet bent gevaccineerd is een privékwestie (1). Verder laat je je vaccineren voor jezelf en niet 'om anderen te beschermen' (2).Ik ben arts en vind dit niet te geloven. En dan dat "Jezus sloot niemand uit". Bah.Als de PKN hieraan vasthoudt zal ik mij uitschrijven bij de PKN.Met vriendelijke groet, Els van Veen, arts sinds 1997. Huisarts sinds 2003.
M
Ook de PKN wil graag de wereld gelijkvormig zijn. Extra mogelijkheden voor gevaccineerden. Niets anders dan dat men in de seculiere samenleving wil. Ze lijken er nog net niet zo ver in mee te willen gaan dat je het met een bewijs moet kunnen aantonen. Maar dat is wellicht een kwestie van tijd.
P
Wat is het probleem om gevaccineerden tussen ongevaccineerde mensen te zetten?

Ze lopen toch geen risico???Ik snap deze wereld niet meer.
Toon meer reacties (24)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen