Erik van Duyl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Voorganger Erik verlangt naar een authentieke kerk: "Het lijkt te vaak om kijkcijfers te draaien"

Met een groepje zingen in de koffiebar. Met weemoed denkt Erik van Duyl terug aan zijn begintijd als christen. Inmiddels is de voorganger alweer 25 jaar actief als voorganger binnen diverse baptistengemeentes in ons land. CIP.nl zocht hem in Apeldoorn op voor een gesprek over zijn bekering, de roep om een charismatische kerkleider en een bijzonder doopgesprek.

Als kind kwam Erik alleen tijdens Pasen en Kerst in de kerk. “Ik ging met mijn zus regelmatig mee naar muziekfestivals. Ik hoorde op een gegeven moment over het Kamperland muziekfestival, wat later Flevo festival is gaan heten. Ik was nieuwsgierig, maar mijn zus zou er niet naartoe gaan. Thuis sprak ik erover met mijn moeder en zij deelde dat er jongeren van de kerk heen zouden gaan. Met die jongeren was ik niet bekend, maar dat maakte voor mij niet uit.” Erik trok de stoute schoenen aan en nam een kijkje op het christelijke festival.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Dit is een mooi en voor mij persoonlijk heel aansprekend artikel. Ik denk al jaren dat een ouderwetse koffiebar prima binnen deze tijd past. In de kerken is het te vaak dat vanuit de leiding richting wordt aangegeven en de rest moet volgen. Dat past volgens mij niet helemaal bij het principe van discipelschap zoals Jezus het bedoeld. Juist in de authentieke koffiebar waar mensen mogen komen zoals ze zijn en vervolgens verder gevormd worden door gedegen bijbels onderwijs past meer bij mijn beleving van discipelen maken. Zo deed Jezus bij de 12.
a
Wat weerhoudt u broeder Erik van Duyl in Apeldoorn en Emmeloord. Hang niet naar het verleden , Gods Geest bouwt de gemeente in het hier en nu u mag het Woord delen met wie willen horen. Werp u net eens aan de andere kant uit!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen