Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Mogelijk 6 jaar cel voor Finse christenpoliticus na citeren 'homofobe' Bijbeltekst

Een christelijk parlementslid in Finland hangt een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd. Päivi Räsänen wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat tegen homoseksuelen. Of het tot een veroordeling komt, valt nog af te wachten, maar theoretisch riskeert zij voor elk van de drie aanklachten tot twee jaar gevangenisstraf. Dat komt neer op een 6-jarige celstraf.

Naar de vrouw werd in 2019 een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van een tweet van de Finse politica. Op Twitter plaatste zij een citaat uit Romeinen 1:24-27. Hier staat geschreven dat God geen zondige verlangens legt in harten van mensen en dat we geen onreine seksuele relaties mogen aangaan met elkaar. In de begeleidende tekst uitte ze kritiek op de Evangelische Lutherse Kerk van Finland, waar zij lid van is, omdat ze officieel partner was van de Helsinki Pride 2019. Ze vroeg zich of hoe de Bijbel te vereenzelvigen is met het verheffen van de zonde. Eerder sprak ze zich luid en duidelijk uit voor de christelijk-orthodoxe visie op huwelijk en seksualiteit.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Moedig van deze vrouw. Het Woord van God is duidelijk leidend in haar politieke leven!

Ze is een voorbeeld voor velen.
S
"de grenzen van vrijheid van meningsuiting en godsdienst overschrijden".Maar hij zegt niet waarom."waarschijnlijk leiden tot onverdraagzaamheid, minachting en haat".In een westers EU-land kun je kennelijk aangeklaagd worden (en mogelijkerwijs ook vervolgd) op basis van pure aannames.Hoe ver moet Finland gaan totdat het ook als een 'fout land' wordt gezien?Vervolging van Christenen komt er aan. Bereid je maar vast voor. Geen angst, alle discipelen werden vervolgd. Het is niet anders. Maar dankzij hun vasthoudendheid kennen wij Jezus. Zij riskeerden alles daarvoor. Onthoud dat!
Toon meer reacties (41)