Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Redactie

Bijbelse verwijzingen tijdens Kamerdebat; clash FVD en Segers

Donderdag vond er opnieuw een debat plaats in de Tweede Kamer over de toeslagenaffaire. Dit keer ging het over de uitgelekte notulen van de ministerraad. Daarin deden ministers diverse uitspraken over Kamerleden en de affaire zelf waar veel verontwaardiging over ontstond. Ook informeerde men de Tweede Kamer bewust niet volledig. Er werd uitgebreid gedebatteerd waarbij uiteraard ook de christelijke partijen aan het woord kwamen. Gert-Jan Segers kreeg het bovendien aan de stok met Wybren van Haga, Kamerlid namens Forum voor Democratie.

“Niets nieuws onder de zon”, zo begon SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zijn bijdrage met een beroemd citaat uit het Bijbelboek Prediker. “Je kunt die vraag ook stellen bij alles waar nu zoveel over te doen is. Is het niet vooral een inkleuring van wat we allang wisten?” Hij verweest vervolgens naar het onderzoeksrapport waaruit al lang bleek wat er allemaal is misgegaan: “Dat rapport was zo heftig dat het kabinet zelfs besloot er de ultieme politieke consequentie uit te trekken en voltallig op te stappen. En dat dit kabinet, net als heel veel voorgaande kabinetten, eraan vasthield dat de informatie richting de Kamer beperkt mocht worden om persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren te beschermen, is ook bepaald geen donderslag bij heldere hemel.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Helaas heeft dhr van Haga gelijk. En ik zeg dit met pijn in het hart. Dit kabinet had al tien keer naar huis gestuurd moeten worden met een motie van wantrouwen. En de ChristenUnie... die blijft maar steunen. Een grenzeloos steunen als een chirurg die zijn mes niet durft te gebruiken. Soms moet je iets kwaadaardigs wegsnijden en niet voort laten woekeren.
R
Het geheel doet mij denken aan de auto die te water is geraakt. Twee inzittenden lijken al verdronken; twee anderen leven nog (min of meer). Aan de kant vindt discussie plaats tussen brandweer en ambulance of de juiste procedure is gevolgd bij het oproepen en vervolgens aanrijden van de hulpdiensten. Wat een land!
H
Hoe het kabinet aan de slag moet, is niet van belang op dit moment, het gaat om gerechtigheid dit is belangrijk.

Hoezo vooruit lopen en dit als excuus gebruiken om maar niet te moeten handelen, God zorgt voor de uitkomst en bij rechtvaardig handelen, kan Hij alles ten goede keren.

Ik geef meneer Van Haga groot gelijk met zijn conclusies.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen