Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2021 door Redactie

Wetsvoorstel: burgemeester mag kerk sluiten bij veel coronabesmettingen

Terwijl er ook in de kerken versoepelingen op komst zijn en het advies van enkel digitale diensten is verruimd naar kerkdiensten met maximaal dertig bezoekers, wil de overheid meer zeggenschap krijgen over kerkdiensten. Als een vorige week ingediend wetsvoorstel wordt aangenomen, krijgen burgemeesters de mogelijkheid om kerken te sluiten wanneer er sprake is van veel coronabesmettingen. Loopt de vrijheid van godsdienst gevaar?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Steeds duidelijker wordt dat achter coronabestrijding een andere wereld zit.

Die is onzichtbaar voor mensen die gevaar en kwaad niet willen zien.

Het oorspronkelijke plan, groepsimmuniteit bereiken, was een farce. Grondrechten moeten wijken voor maakbare gezondheid. Ook zal de wereld steeds meer kennismaken met de voorspelde gevolgen van covid-19 vaccins. Vrijheid van meningsuiting wordt dan ook aangepakt. Wee degene die nog durft beweren dat deze vaccins zorgen voor ziekte, handicaps en sterfte. Ellende komt enkel door onderliggend lijden!
Dit zal nog maar het begin zijn van alle regels en wetten om de aanbidding van God te blokkeren. Want de meest gehaat persoon op de wereld is Jezus. In een land waar veel vrijheid is van geloof kan de duivel het niet in 1x aanvallen. Dus hij doet het geleidelijk. En als er eenmaal een afgunst is bij de mensen is de trein niet meer te stoppen.
O
Geleidelijk schuiven we op naar een verdere inperking van de grondrechten. Echter, met o.a. de avondklok is dit geen nieuw verschijnsel. Nu kunnen kerken dus ook aan de beurt komen. En de volgende stap is dat de overheid het mogelijk maakt om een agent of een camera voor je deur te zetten om je te houden aan je quarantaineplicht. Het vergelijk met Chinese praktijken is zo gek nog niet. We zijn nog lang niet aan het einde van de glijdende schaal.

Maar, heb goede moed. Jezus zei: 'Ik heb de wereld overwonnen' (Joh. 16:33).
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen