Willem Glashouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 april 2021 door Jeffrey Schipper

Volgens Willem Glashouwer is de antichrist geen super-Hitler: "De mensheid vindt hem geniaal"

Klimaat, economie en corona. De wereld hunkert naar grensoverschrijdende, geweldige oplossingen. “Daar gaat de antichrist voor zorgen”, maakt Willem Glashouwer duidelijk. De predikant en spreker van Christenen voor Israël sprak onlangs over 'De antichrist en het merkteken van het beest’. “Met een eigen ideologie wijst de antichrist ons de weg naar ‘wereldvrede’.”

“Johannes heeft het over de antichrist die door een andere geest dan de Heilige Geest vervuld is”, vertelt Glashouwer na het citeren van 1 Johannes 2:18-23. “Het is goed om ons te realiseren wat ‘antichrist’ betekent. Het is een Grieks woord dat uit twee delen bestaat: anti en Christus. Het woord anti kennen we heel goed: ik ben tegen. Maar in het Grieks betekent anti in eerste instantie: in plaats van. De antichrist is dus een verlosser in de plaats van de ware Christus. Hij is niet zomaar een beestmens of super-Hitler. Hij komt met geweldige oplossingen voor wereldproblemen, met een ideologie die de mensheid de weg naar de ‘wereldvrede’ wijst.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Benieuwd naar de livestream van Christenen voor Israël? Klik hier voor meer informatie

Reacties

I
Het ontvouwt zich al. Dit is de tijd waarin je kunt oefenen. Wat is jouw grens? Wat mag het je kosten? Ben je bereidt dingen op te geven? Moet dat dan? Dat soort vragen. Wie een oor heeft...
Weet je? Blijf wakker en wees waakzaam.dan kom je niet van een koude kermis thuis.ik ben niet bang yeshua is bij mij
In essentie is de antisemitische geest de geest die is tegen de ENIGE Naam (Sem) door Wie mensen ’moeten behouden worden’ (Hand. 4:12). Om Hem, Jezus, gaat het. Hij is de hoop van deze wereld, want Hij overwon de duivel en de demonen. Jezus moeten en mogen we volgen naar het wereldomvattende Koninkrijk van God.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen