dodenherdenking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door Patrick Simons

Concerten met duizenden bezoekers op de agenda, maar dodenherdenkingen worden afgelast

Nederland gaat weer wat verder open. Afgelopen week kondigde demissionair premier Mark Rutte in een persconferentie versoepelingen aan. Zo gaan de terrassen gaan weer open en wordt de avondklok opgeheven. Ook worden er tal van testevenementen georganiseerd met soms duizenden mensen. Ondertussen gelasten tal van gemeenten de dodenherdenking op 4 mei af. Opperrabbijn Jacobs heeft daarmee moeite: “Ik vind dat dit te gemakkelijk en te snel besloten is.”

Wie een kijkje neemt op de website van Rijksoverheid ziet al snel welke Fieldlab-evenementen er worden georganiseerd. Zo vindt op 9 mei in Den Bosch ‘BackToLive’ plaats, een popfestival waar in totaal 3.500 bezoekers verwelkomd worden. En een dag later zijn er bij Mudmasters in Haarlemmermeer zelfs 9.000 mensen welkom. Maar op 4 mei worden verreweg de meeste dodenherdenkingen afgelast. “Ik ben een zwaar voorstander van voorzichtigheid”, reageert opperrabbijn Jacobs tegenover CIP.nl. “Maar toch denk ik dat veel lokale herdenkingen in Nederland te makkelijk worden afgelast. Het is in de buitenlucht en je kunt prima afstand houden, dus waarom afgelasten?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Ach een week na dodenherdenking later stromen de pleinen vol voor Black Lives Matter. Een thema wat nu hot is en dan is er van alles mogelijk.

Arm Nederland, een land krijgt een regering wat het verdient.......

Antisemitisme rijst de pan uit, maar daartegen geen demonstraties die volle pleinen trekken. Zelf had ik heel graag weer een gedenkwaardige 4 mei gehad!
De geschiedenis leert ons veel over de toekomt. Althans de mens herbergt het allemaal in zich. De mens zonder de Heere kan verworden tot een predator. De juiste tijd, de juiste omstandigheden en een vergiftigd politiek klimaat, zijn omstandigheden die een revolutie kunnen ontketenen. In München, voor de oorlog , werden eieren uitgebroed die later Krokodillen voortbracht met verscheurende eigenschappen. Maar ach, het lezen van de Bijbel geeft vele antwoorden en verschaft inzicht. Niets nieuws onder de zon.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen