Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 april 2021 door Redactie

Ds. A. Kort: "Vijanden in de kerk heb ik hard nodig"

“Er zijn grenzen aan Gods lankmoedigheid. We zien het bij Sodom en Gomorra die de maat vol gezondigd hadden en daarom door God verdelgd werden. Maar als je dat lukraak op mensen gaat toepassen, kun je je daarin lelijk vergissen”, zegt ds. A. Kort in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland te Krimpen aan den IJssel.

“De exegese is de basis: wat zegt de tekst?”, maakt de predikant duidelijk “Wie spreekt er, tot wie wordt er gesproken, waarom wordt het gezegd? Als prediker ben je eigenlijk leerling van de tekst, waarvan God de Spreker is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Sola Scriptura - Gods Woord alleen!

Ik had vanmorgen na de dienst weer zo´n discussie over Genesis.

Er is niemand, die zonder buiten Bijbelse bronnen tot een andere interpretatie komt over de scheppingsweek.

Er bestaat geen ´exacte wetenschap´ over zaken die zich in het verleden hebben afgespeeld. Historie bestaat bij de ´gratie van getuigenverklaringen´.

God´s verklaringen gaan bij mij hemelhoog boven elk fantastisch verhaal van mensen (alias afgezanten van Zijn tegenstander)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen