Fractievoorzitter ChristenUnie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Patrick Goede

Corona laat volgens Gert-Jan Segers pijnlijke les zien: "Zonder kerk dooft en sterft het geloof"

Gert-Jan Segers zegt corona een "pijnlijke les te vinden voor Westerse christenen die niet snakken naar kerkdiensten", zoals veel christenen in Nederland met bijvoorbeeld een Pakistaanse of een Iraanse achtergrond volgens hem wel doen. De leider van de ChristenUnie doet deze uitsprak in een video-interview met CIP.nl over de invloed van corona op het leven van christenen: "De kerk is een familie, zonder kerk dooft en sterft het geloof."

De politicus vindt het lastig te zeggen of de baten van de maatregelen nog steeds opwegen tegen de lasten, die ook vooral jongeren ervaren: "De nevenschade in sociaal en mentaal opzicht is zwaar, bijvoorbeeld jongeren die vastlopen op school. Het moeilijke is dat dit niet uit te drukken is in cijfers en de 800 mensen die nu op de IC liggen wel. Dat is een hele moeilijke weging en ik snap ook dat dit voor het kabinet heel lastig is."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoezeer ik blij ben met de prediking van de eigen predikanten, kijk ik nu ’s zondags wel vaak naar de livestream van andere predikers (afwisseling van spijs doet eten). Hoewel ik dagelijks stille tijd houd en daardoor gezegend word, mis ik de kerkdiensten, het gesprek met mijn kerkburen bij binnenkomst, tijdens de collecte en na de dienst bij de kapstok (over de preek!), of bij het gez. koffiedrinken. Daarom zoek ik nu vaak gemeenteleden op (met de nodige voorzichtigheid) en nodig hen uit bij ons in de tuin. Ik moet hen beslist zien en spreken.
R
Geachte mijnheer Seegers,Zonder Kerk sterft en dooft het geloof niet omdat God zelf het geloof schent en vasthoud.Wij hebben de roeping om aandachtig veel en biddend in Zijn Woord te lezen en te bidden om zo in relatie met God te zijn en te blijven..

Kerkgang is goed, zegenrijk en ik kijk er ook erg naar uit maar zonder kerkgang mag ik nog steeds geloven dat God in Jezus mijn Vader is!

Hallelujah
B
Ons geloof is in de eerste plaats een persoonlijke relatie met Jezus en dat hoeft nooit onder druk te staan in welke omstandigheid je ook bent. We hebben genoeg voorbeelden van de vervolgde kerk. Natuurlijk is het van belang om je geloof ook te beleven met mede-christenen o.a. in de gezamenlijke vieringen. De uitspraak: we hebben elkaar nodig om te blijven geloven, is dan ook veel te sterk uitgedrukt. Noem het een korte tijd van verdrukking, maar als ons geloof alleen rust op de samenkomsten, dan is er veel meer aan de hand.
Toon meer reacties (11)