Wopke Hoekstra-Gert-JanSegers-Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2021 door Jeffrey Schipper

Politicoloog Hans Vollaard: “Het christelijk geloof is geen groeimarkt”

De drie christelijke partijen hebben dit jaar geen zetelwinst behaald. Hoe moeten we dit duiden? En is er meer winst te behalen door minder expliciet naar de Bijbel en het geloofsleven te verwijzen? CIP.nl sprak met universitair hoofddocent en politicoloog Hans Vollaard. Met hem steken we de spreekwoordelijke thermometer in het CDA, de ChristenUnie en de SGP.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Quote: "Daarom spreek ik liever over politiek door christenen."

Ik denk, dat dit een heel juiste qualificatie/constatering is! Als christen kun je je dan laten leiden door datgene, waartoe de bijbel oproept in 1 Kor. 13: de liefde (want God laat ook de zon schijnen over onrechtvaardigen) en ook de rechtvaardigheid, want wij hebben n.l. ook een rechtvaardig God.
2. (12:48) En natuurlijk ook het nastreven/realiseren van de vrucht van de Geest als leidraad voor je keuzen, handelen en spreken. God wil tenslotte, dat wij altijd zoutend zout zijn en aangenaam voor mensen.

Kolossenzen 4:6 - HSV "Laat uw woord altijd aangenaam zijn, met zout smakelijk gemaakt, opdat u weet hoe u iedereen moet antwoorden." en Filippenzen 4:8 - NBG

broeders, al wat waar, al wat waardig, al wat rechtvaardig is, al wat rein, al wat beminnelijk, al wat welluidend is, al wat deugd heet en lof verdient, bedenkt dat;"
Laten de christelijke partijen vooral uitmunten in betrouwbaarheid en rechtvaardigheid, eigenschappen, die we steeds minder of zelfs helmaal niet vinden in alle andere partijen!! Laat de kiezers weten, dat de christelijke partijen niemand een rad voor de ogen draaien!!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen