Henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 mei 2021 door Patrick Simons

Volgens Henk Binnendijk draaien we de belangrijkste geboden van God om

“We moeten God liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf. Een typisch kenmerk van onze tijd is dat we dit omdraaien”, aldus spreker en auteur Henk Binnendijk. Volgens hem kunnen we juist veel meer voor mensen om ons heen betekenen door hen op de tweede plaats te zetten en Jezus op de eerste. CIP.nl sprak uitgebreid met hem over zijn nieuwe boek waarin hij de tabernakel als wegwijzer beschrijft voor ons geloofsleven: “Als je de poort van de tabernakel doorgaat, begint de reis pas.”

Vorige week vertelde Henk dat hij iedere ochtend in zijn tuinhuisje verblijft om het aangezicht van God te zoeken. In datzelfde tuinhuisje schrijft hij zijn boeken. Dat doet hij nooit volgens een vooropgezet plan. “Kijk ik ben ook een klusser. Laatst heb ik voor de kleinkinderen een boshut gebouwd. Ook dan heb ik geen plan. Die hut staat op vier palen. Dan sla ik die palen erin en dan zie ik wel hoe het verder gaat. Zo werkt het ook met schrijven bij mij. Alleen zijn die palen dan mijn gebed. Ik bid echt heel vaak tijdens het schrijven. En God zegt nooit wat terug. God praat niet tegen mij. Maar Hij werkt wel in mijn hart, waardoor ik na zo’n gebed vaak precies weet hoe het verder moet.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de tabernakel
- Henk Binnendijk waarschuwt voor goedkope genade: "We willen een religie die niets kost"
- Henk Binnendijk verwondert zich over extremen binnen de kerk: "Ik vroeg me af of er twee Goden zijn"
- Volgens Henk Binnendijk hebben wij God klein gemaakt: "Onze aandacht voor God is buitengewoon gering"
Meer over Henk Binnendijk en de tabernakel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

Op zich eens met Henk.

‘Vanwege haar drie kinderen en een drukke baan kwam de jonge moeder amper aan stille tijd toe. Daarom had ze haar baan opgezegd.’ Toch wel bijzonder van die vrouw! Toen zij de in Henks ogen niet-correcte opmerking maakte, dat haar kinderen haar eerste prioriteit hoorden te zijn, pakte hij flink uit met een vermanende Bijbeltekst. Hij had haar ook wat praktische handvatten kunnen geven als: waar houdt u stille tijd? Of: kunt u uw tijd met God ook op een ander tijdstip plannen dan ’s morgens?

K
Ik weet niet wat Henk er mee wil zeggen, maar ik vind het een vreemde uitspraak om te stellen dat Jezus lijden in Getsemane groter was dan op Golgotha. in Getsemane kon Jezus nog bidden tot zijn Vader, aan het kruis was hij 3 uren lang overgeleverd aan alle machten van de duisternis en was zijn Vader afwezig.
K
Ook de uitspraak over het nieuwe Jeruzalem vind ik vreemd. We leven dan op een nieuwe aarde onder een nieuwe hemel, waar geen pijn, ellende en kwaad meer is. Dat is er dan ook niet buiten de poorten. En we hoeven er ook niet keer beschermd tegen te worden. Daarom staan de poorten open. Die open poorten in de torenhoge muren zijn juist de symboliek van het oude wat niet meer is.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen