Henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 april 2021 door Patrick Simons

Volgens Henk Binnendijk hebben wij God klein gemaakt: "Onze aandacht voor God is buitengewoon gering"

“Wij hebben een plan bedacht waardoor de aarde in 2050 klimaatneutraal is. En dan zijn alle problemen voorbij! Geloof jij het? De Bijbel geeft een totaal andere boodschap.” Dat zegt Henk Binnendijk in gesprek met CIP.nl. Hij schreef het boek ‘Op weg naar de hemel, de tabernakel als wegwijzer.’ De tabernakel is volgens hem het allermooiste beeld van de hemel dat God ons gegeven heeft. We spraken hem over dit bijzondere beeld: “Dit gebouw en de voorwerpen die erin staan, maken ons duidelijk wat ervoor nodig is om bij God te komen.”

In het boek beschrijft Henk tot in het kleinste detail de tabernakel en het bijzondere beeld dat dit oudtestamentische huis van God is. Want de tabernakel toont ons volgens hem wie God is en hoe groot Gods plan met een mensenleven is. Daarbij neemt de hemel, niet voor het eerst, een centrale rol in zijn boek in. “Of ik er ooit over uitgeschreven raak?”, herhaalt hij mijn vraag lachend. “Nee. Ik denk van niet. En weet je waarom? Omdat de Bijbel er vol mee staat. De Bijbel begint met de hemel en de Bijbel eindigt met de hemel. Eigenlijk komt alles wat op de aarde is in wezen voort uit de hemel. God is de oorsprong, de hemel is de oorsprong en de aarde is het gevolg daarvan. In één zin zou je kunnen zeggen dat Gods grote doel is om de mensen te leren in de hemel te leven zodat Hij daarna die hemel door de mensen heen op aarde kan brengen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de tabernakel
- Henk Binnendijk verwondert zich over extremen binnen de kerk: "Ik vroeg me af of er twee Goden zijn"
- Henk Binnendijk waarschuwt voor goedkope genade: "We willen een religie die niets kost"
- Volgens Henk Binnendijk draaien we de belangrijkste geboden van God om
Meer over Henk Binnendijk en de tabernakel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

j
proficiat broeder Henk. Dit is een prachtige boodschap
D
Helemaal waar wat Henk zegt. De oude psalm zegt het al: Als een kleed zal 't al verouden. Niets kan hier zijn stand behouden. Wie bedoeld Henk, idd, zichzelf, mij en u. Wat kan een mens dat oude kleed toch liefhebben en er aan vast zitten. Carrière, of wat dan ook. Maar wat uit stof en neemt een end. We leven in bezet gebied. Heerlijk om naar Christus uit te zien. Wanneer nu Christus zal geopenbaard zijn, Die ons leven is. Dan zullen al Zijn kinderen met Hem geopenbaard worden in heerlijkheid. De vraag is of Hij vandaag al ons leven is?
g
Prachtig verwoord door Henk Binnendijk. Vooral ook zijn opmerkingen over klimaatneutraal. Dit geluid mis ik in de politiek. CU en CDA lijken blind te zijn door de wereld achterna te lopen.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen