Fred
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 april 2021 door Fred de Vries

En God regelde zomaar even twaalf pizza's

Soms heb je even geen zin in een mening. Deze column was vrijdag klaar en ik was in vorm. Zoals altijd slaap ik er een nachtje over of gaat er een uitgebreide maaltijd overheen. Daarna kijk ik mijn toetsenbordvrucht nog even door. Hij was weer ouderwets scherp. Tsjonge jonge, wat ben ik toch goed en wat kan ik dingen toch goed neerzetten! Na een nachtje slapen, nog steeds goed maar de zin om weer eens een mening te ventileren, liet me in de steek. De tekst werd geselecteerd, ik drukte op DELETE en gaf dit stukje een an-dere titel. De schuld van dit alles ligt niet bij mij maar bij de con-collega’s van de christelijke nieuwssite ‘Revive.’ Ik stuur hun wel even de rekening voor mijn verloren gegane meesterwerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Bach in eredienst gevaarlijk? GerGem-predikant heeft wat uit te leggen
- Ook Urk en Krimpen hebben recht op rustige Paasdagen
- Misschien ga ik wel op een vrouw stemmen
- Het ‘blaadje van Dieleman’: Willem Ouweneel heeft de plank behoorlijk misgeslagen
- Scheppingsverhaal wordt opgevat als complottheorie: begrijpelijk?
Meer over Fred de Vries »

Reacties

E
Jaaa! Verhalen zoals die van Jan zijn leuk, en verdienen heel veel navolging! God wil zoveel doen voor mensen, als wij het Hem maar vragen. Ik bad eens met een alleenstaande moslimmoeder die in de bijstand zat en plotseling meer dan duizend euro aan de belastingdienst moest betalen. In Jezus' Naam bidden was even wennen voor haar. Geeft niet, zei ik, Jezus houdt van jou. Vlak daarna belde ze me in tranen op: de belastingdienst had gebeld. Ze hoefde niet te betalen en kreeg zelfs geld toe. 'Jouw Jezus is de echte Jezus', zei ze. Precies!
Recht uit mijn hart dit stukje.

'En God regelde 12 pizza's.' Heerlijk als mensen zo in het leven staan. In al het theologisch en verstandelijk redeneren kan ik die heerlijke eenvoud nog wel eens uit het oog verliezen, terwijl het hier juist om gaat.Mooi stukje Fred.
Geestig! zo waar...."meningen diarree" leuk voor scrabble of de nieuwe van daele?
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen