Sietse P. Geertsema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 april 2021 door Jeffrey Schipper

Sietse Geertsema wijst op "tragisch misverstand" bij uitleg uitverkiezingsleer

“Dat God van tevoren bepaalt wie er wel of niet zalig wordt is een tragisch misverstand. De menselijke verantwoordelijkheid spat van welhaast iedere Bijbelpagina af.” Sietse P. Geertsema deed jarenlang onderzoek naar de leer van de dubbele predestinatie. Bijbelse argumenten voor deze interpretatie van de uitverkiezing heeft de docent en schrijver niet kunnen vinden. CIP.nl stelt hem een aantal vragen naar aanleiding van zijn boek ‘Uitverkiezing of dubbele predestinatie en geloof - Kritische overwegingen bij een tragisch misverstand’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Sietse P. Geertsema te bestellen

Reacties

J
Maar hoe zit het dan met de tekst van Paulus; in Rom. 8:20,21

Die Hij t e v o r e n gekend heeft, deze heeft Hij ook bestemd .....geroepen, gerechtvaardigd en verheetlijkt
W
De uitverkiezingsleer is een levens gevaarlijke dwaling, velen twijfelen levenslang aan hun zogenaamde uitverkiezing terwijl weer anderen er volkomen ten onrechte op vertrouwen omdat hun geloof niet gepaard gaat met transformatie. Het enige alternatief als oplossing, is een bewuste peroonlijke onderwerping en gehoorzaamheid aan de sacramenten van; Geloof, Bekering, Beleiden, Waterdoop en de Doop door Zijn Geest. Joh. 1:12, Lucas 15:3,5, Ro. 10:9, Hand. 2:38-39, Lukas 11:9-13
D
De uitverkiezingsleer kan idd op een verkeerde manier gebruikt worden. Maar zonder uitverkiezing wordt niemand zalig. David was er al vol van in ps. 65:5: Welgelukzalig is hij die Gij verkiest en doet naderen. En de Heere Jezus zegt tegen Zijn discipelen in Joh.15:16: Gij hebt Mij niet uitverkoren, maar ik heb u uitverkoren. En in vers 19b: Maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u. De uitverkiezing is muziek in de Hemel. Mijn God, U zal ik eeuwig loven, omdat Gij het hebt gedaan!
Toon meer reacties (55)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen