spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 april 2021 door Redactie

Overleeft de reformatorische gezindte de seculiere storm? Bart Jan Spruyt antwoordt

De reformatorische gezindte is een wereld op zichzelf. Met eigen scholen, eigen zorgcentra, eigen media en zelfs een eigen sportschool in Barneveld. Dankzij die eigen instituties heeft deze zuil zich tot nog toe succesvol weten te verweren tegen de secularisatie. Maar het heeft ook een nadeel, zo betoogt columnist en publicist Bart Jan Spruyt in De Ongelooflijke Podcast. Hij ging daarin het gesprek aan met journalist en presentator David Boogerd en theoloog Stefan Paas over de vraag hoe refo's de secularisatie weten te weerstaan: "Ze moderniseren de vorm om de oude inhoud vast te kunnen houden."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

"Overleeft de reformatorische gezindte de seculiere storm?"

Om de secularisatie (zowel van buiten komend als in jezelf) te weerstaan, moeten we ons niet afzonderen, maar vol zijn van de Heilige Geest, en de wereld intrekken om die te winnen voor Jezus, het mooiste en kostbaarste wat je iemand kan aanbieden.
W
Beste heer Spruyt, wordt het dan niet hoog tijd dat de Pabo-studenten op de Driestar strucureel stage gaan lopen op scholen buiten de bekende refo-zuil??
G
Het verhaal dat gaat over Urk dat buiten de oorlog wou blijven is een ( wel leuke) legende. Het is wel zo dat bij het uitbreken van de oorlog een oude vrouw gezegd heeft: "Lot Urk em er beuten ouwen..." Een waarheid is inderdaad dat ook op Urk alle Reformatorische voorzieningen aanwezig zijn, wat inhoudt dat het met de weerbaarheid van de Reformatorische jeugd niet zo best is. Het gevolg is dat ze vaak weerloos in de "wereld"komen te staan met alle gevolgen van dien.

Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen