piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 april 2021 door Piet van Midden

Vaccinatie of aspirientje

De satan snapt er wat van. In het prachtige drama van Job komt hij in de opening naast God als enige aan het woord. Hij heeft Job gescout als potentieel slachtoffer. De satan mag Job op de proef stellen, maar hij hengelt Job niet binnen. Job blijft binnen de vriendenkring van God. In een tweede poging zegt hij (2:4): ‘Zijn leven is hem alles waard. Daarvoor geeft hij zijn hele bezit. Maar als u uw hand naar hem uitstrekt en zijn lichaam aantast, zal hij u ongetwijfeld in uw gezicht vervloeken.’

De satan heeft een ijzersterk argument: gezondheid is alles. Ziekte is de grote bedreiging. Dat was in Bijbelse tijden zo en dat is het nog. Ik heb in een ver verleden wel eens invullijstjes zien langskomen met de vraag: ‘Wat is het belangrijkste in je leven?’ ‘Geloof’ stond bovenaan. Maar ik vermoed dat heden ten dage ‘gezondheid’ met stip de lijst aanvoert en ‘geloof’ er niet meer op staat. ‘Als we maar gezond blijven,’ het is de klassieke dooddoener. Zeg daar maar eens nee tegen. Elke krant heeft een gezondheisrubriek. Je wordt soms doodziek van de ziekenhuisprogramma’s op TV of WWW. Iedereen wordt, met Wikipedia in de rug, een beetje ‘deskundige’. We weten alles van Astra Zenika, Janssen en Pfizer.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- De oproep van vijf PKN-dominees bestaat uit een waslijst van frustraties
- Een los 'Nieuw testamentje' is zonde tegen het gebod God lief te hebben met je verstand
- Wat drukke terrassen zeggen over ons moraal
- Gezocht: een vaccin om actieve herinneringen boven water te halen
- In Nederland ontstaan twee werelden: wanneer grijpt de overheid in?
Meer over Piet van Midden »

Reacties

N
De satan heeft het nu slimmer aangepakt.

Hij heeft de hele wereld wijs gemaakt dat Corona een levensgevaarlijke ziekte is waar iedereen, van jong tot oud, aan dood kan gaan.

hij heeft ook de oplossing: iedereen een vaccinatiepaspoort.

Dat is handig voor de wereldregering om het volk onder controle te krijgen.
J
Daar is tie weer, de vergelijking tussen deze 'vaccins' en de asperine.

Het is geen eerlijk vergelijk, want van het ene weet je wat je kunt verwachten, van de andere moet je maar het nog maar zien, maar van de berichten word je nou niet zo blij.

Geen woord over het feit dat de EU-regels opgerekt zijn om ze uberhaubt een vaccin te mogen noemen, anders hadden we hier niet eens deze discussie gehad. Ook geen woord verder over de effectiviteit en de problemen met andere corona-vaccins in het verleden. Dat is bij asperine wel anders.
G
Blijkbaar moeten er veel columns, berichten enz door allerlei scribenten worden geplaatst om de vaccinatie te promoten, een dagelijks ritueel zo'n beetje. Het is te bizar voor woorden dat voorgangers, professoren en aanhang maar blijven hameren op de stelling dat vaccineren de redding is, dat het dan weer normaal wordt , ja we danken God zelfs. Huiveringwekkend om maar even te roepen wat God er van vindt en er aan doet. En als we alles braaf opvolgen mogen we zelfs weer op vakantie, bij voorkeur met Beter-Uit.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen