ds. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 april 2021 door Ds. M. van Reenen

LHBT: een fout etiket waarmee niemand is geholpen

Overal duikt de lettercombinatie lhbt op. In een paar jaar tijd is bijna iedereen die gaan gebruiken. Het gaat over ‘lhbt’ers’, ‘lhbt-beleid’, de ‘lhbt-gemeenschap’ enzovoorts. Door het algemene gebruik lijkt het vanzelfsprekend een zinvolle afkorting. Maar is dat ook zo?

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: deze lettercombinatie is niet zinvol. Taalkundig deugt ze niet en inhoudelijk helpt ze niet. Laat ik gelijk nog één ding zeggen: we moeten en mogen iedereen met liefde bejegenen, ook zij die zich bij deze afkorting thuis voelen. Dat betekent echter nog niet dat zij met die letters geholpen zijn! Waarom niet?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- Onze westerse wereld lijkt meer op de nazi’s dan we denken
- Olie: het beste middel tegen een uiteenvallende kerk
- Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?
Meer over Ds. M. van Reenen »

Reacties

Eens met dit heldere artikel! Wie geestelijk geopende ogen heeft, ziet dat de door de duivel geïnspireerde agenda van de lhbti..-lobby is het ontkennen en liefst omverwerpen van Gods heilzake scheppingsorde. Met als gevolg nog meer verwarring en nood. De enige oplossing is terugkeer naar God door het leren kennen van Jezus Christus. God heeft alle mensen lief en verwerpt niemand, maar Hij is Degene die weet wat goed voor ons is. God wil herstel en geluk, de duivel echter wil kapot maken en ongeluk.
Een medestudent van mij werd studente. Zij bleef mij als medechristen even dierbaar. Ook ik (homo) behoor tot de LHBT+-gemeenschap. Ik vind, dat elk mens zich vrij en veilig moet voelen om voor zichzelf verantwoorde keuzes te maken op het gebied van relatievorming en seksualiteit. Maar als christen blijf ik ook vrijmoedig zeggen, dat God (Hij Die mij gered heeft door Zijn Zoon) man en vrouw op elkaar toegeschapen heeft (scheppingsorde) en die twee bedoeld heeft om een gemeenschap (incl. de seksualiteit) voor heel het leven aan te gaan.
J
@Kees Van der Vliet, Weet je ook wat er omging in het hart van de tollenaar (Lukas 18)? Hij was bescheiden, hij durfde de Heere niet onder ogen te komen, waarom? Omdat hij ervan doordrongen was dat hij voor God niet kon bestaan en dat hij een zondaar was. "O God! wees mij zondaar genadig!". Heel anders dan de Farizeeër die behoorlijk trots op zichzelf was (ik denk dat wij erg op hem lijken). Dat is hier ook de vraag. Wat doen deze mensen / wij met hun / onze gevoelens? Naar Christus en het belijden, of zoeken naar erkenning in deze wereld?
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen