Mart en Evelyn van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 april 2021 door Jeffrey Schipper

Een hartenkreet van Mart en Evelyn: "Leef mee met transgenders en hun familie"

“Genderhysterie” en “genderideologie”. Het doet Mart van de Kamp (57) pijn als christenen deze termen gebruiken. “Als je over de hoofden van transgenders spreekt van een ‘ideologie’ moet je je afvragen waar je nu eigenlijk mee bezig bent”, zegt het meelevend lid van de Sint-Jansgemeente (PKN) in Gouda. Als vader van een transvrouw is hij ook actief betrokken bij lotgenotencontact van ouders van transgenderkinderen. CIP.nl sprak met Mart en zijn dochter Evelyn (23) over misverstanden over transgenders en hun pastorale nood.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Dank voor dit moedige interview! Stof tot nadenken hopelijk voor ieder.
Pastorale zorg ontbreekt. Ook voor de ouders en familie van deze kinderen. Dat geloof ik. Dit is zo'n moeilijk thema en weinig kennis van alles. Maar wat ik in dit stuk mis, is dat deze vader en dochter dit besluit biddend mochten nemen en dat ze daar antwoord van de Heere op hebben mogen krijgen. Lijkt me wel van essentieel belang om dit in zo'n gevoelig onderwerp, te vertellen hoe je dit met de Heere hebt besproken.
Inderdaad is sprake van een hele grote nood bij mensen met genderdysforie! Het betreft een identiteitscrisis, die een geestelijke achtergrond heeft. Dat geldt ook voor bijv. anorexia. Ik zal nooit iemand verwerpen die kiest voor transitie, maar het is niet de ware oplossing, en ik ben er bewogen en verdrietig over. De juiste oplossing is het werkelijk leren kennen van de eigen identiteit in Jezus Christus. Ruimte voor uitgebreide toelichting ontbreekt helaas.
Toon meer reacties (33)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen