piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 april 2021 door Patrick Simons

In Nederland ontstaan twee werelden: wanneer grijpt de overheid in?

RVS. Het staat voor roestvrij staal, maar ook voor Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, een minstens zo robuust gegeven. Nu moet ik bekennen dat mijn veren bij woorden als ‘volksgezondheid’ en ‘landsbelang’ al snel omhoog gaan staan. Het zijn begrippen zonder duidelijk profiel, die gevaarlijk kunnen uitgroeien in de mond van mensen die verzot zijn op macht. Zoals ook het woordje ‘plicht’ in dat vreselijke liedje dat ik vroeger al weigerde te zingen: ‘Het is plicht dat iedere jongen voor de onafhankelijkheid van zijn geliefde vaderland zijn beste krachten wijdt.’ ‘Plicht’ krijgt daarin gevaarlijke vormen. Je hoeft het woord nooit uit te leggen. Zoals ook ‘vaderland’ zomaar een eng woord kan worden. Hoeveel jongens zijn er niet gesneuveld vanwege hun ‘plicht’? Ik blijf nog steeds graag op mijn hoede.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- De oproep van vijf PKN-dominees bestaat uit een waslijst van frustraties
- Een los 'Nieuw testamentje' is zonde tegen het gebod God lief te hebben met je verstand
- Wat drukke terrassen zeggen over ons moraal
- Gezocht: een vaccin om actieve herinneringen boven water te halen
- Vaccinatie of aspirientje
Meer over Piet van Midden »

Reacties

M
Even over de titel: "... : wanneer grijpt de overheid in?". Nee, alsjeblieft niet; de overheid bewijst keer op keer meer schade aan te richten dan goed te doen. Ik zou willen zeggen; wat de overheid aanraakt verandert doorgaans niet in goud, maar in stront! En als het om tweedeling of crisissen in de samenleving gaat, dan is dat iets dat (bewust of onbewust) door diezelfde overheid wordt gecreëerd.
K
En het wordt nog erger. 8 jaar geleden stonden talloze huizen onder water. Nu is er een extreem te kort aan huizen. Ik woon in Zeeland. In mijn woonplaats stonden normaliter ca. 70 huizen altijd wel te koop. Nu zijn het er 40, waarbij het merendeel het label "verkocht" heeft. Ondertussen heeft de overheid in al haar wijsheid de sociale woningbouw ook op kosten gejaagd, zodat de onderkant van de samenleving überhaupt geen huis meer kan vinden.
J
Ik zou me meer zorgen maken over de vraag: wanneer grijpt -- GOD -- in!!

Jaarlijks VIJFTIG miljoen kinderoffers aan de afgod `lust, plezier, vermaak`!

Vrijwillig gebracht door de ´moeders der doden´ en gesanctioneerd door de overheid (aangesteld door de HEERE als protector van het leven!)

Miljoenen, die door God zijn overgegeven in de begeerlijkheden hunner harten tot onreinigheid, om hun lichamen onder elkander te onteren;

Wanneer is het voor - HEM - genoeg geweest!

Die oren heeft, die hore, wat de Geest tot de Gemeenten zegt.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen