Dr. C. A. van der Sluijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 april 2021 door Jeffrey Schipper

Dr. Van der Sluijs: "Als er genade is, komen Gods geboden vanzelf in het vizier"

Het christelijk leven overeind houden door Gods geboden naar voren te schuiven gaat niet werken, stelt dr. C. A. van der Sluijs. “Heel subtiel komt dan het doen in de plaats van het leven uit genade. Als er genade is, komen de geboden van God vanzelf in het vizier”, zegt de hervormde emerituspredikant uit Veenendaal. Hij hecht veel waarde aan ‘de bediening der verzoening’. Van der Sluijs legt uit wat hij hiermee bedoelt en waarom het dodelijk is als het wonder afwezig is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Dit schrijven van dr.Van der Sluijs raakt mij ten diepste, omdat hij over een van de grootste geheimenissen spreekt die een christen kan ondergaan/begrijpen. Hij geeft het verschil aan tussen een statisch/star wettisch onbeweeglijk geloof zoals stilstaand water, tegenover het bewegende, levendige water(Heilige Geest) genoemd in Ezechiël 47 (Tempelbeek). Jeremia 2:13 spreekt over eigendunkelijke godsdienst (eigen bakken gecreëerd, die geen water houden/eigentijdse invulling van godsdiensten, waar het Leven zomaar kan zijn verdwenen.
J
Prachtig gesproken. Zo verhelderend!
a
Dr.Van der Sluijs, sublieme verkondiging van het evangelie, dat het hart van een mens raakt. Verkondiging zonder verdoezeling van de theologie!
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen