Ds. G. C. Vreugdenhil
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 april 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Vreugdenhil ontmoet enthousiaste én sceptische christenen over gebedsgenezing

“In ’gewone’ kerkdiensten is er vaak te weinig ruimte om recht te doen aan zieken. Daarom organiseren we in onze kerk speciale diensten waarbij gebed voor zieken centraal staat”, vertelt ds. G. C. Vreugdenhil. In Gouda heeft hij een veelkleurige kerkelijke gemeente onder zijn hoede. Mensen met reformatorische en evangelische achtergronden bezoeken de hervormde Sint-Jansgemeente, met 123 meter de langste kerk van Nederland. Met de predikant besprak CIP.nl het recente lezersonderzoek over gebedsgenezing.

Slechts 32 procent van de Nederlandse christenen is in bepaalde mate enthousiast over gebedsgenezing, blijkt uit het lezersonderzoek dat Rik.Marketing eind 2020 in opdracht van CIP.nl uitvoerde. 21 procent van de ruim 2000 deelnemers geeft aan in bepaalde mate sceptisch te zijn over gebedsgenezing en 47 procent is neutraal. Daarbij is een flink verschil te zien tussen evangelische en reformatorische christenen. De evangelische beweging is zoals verwacht over het algemeen enthousiaster dan de reformatorische gezindte.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP onderzoek: gebedsgenezing
- Jeroen ontving ziekenzalving: "Ik vroeg me af: 'Gaat dit mij genezen of niet?'"
- Rasika genas tijdens een genezingsdienst terwijl ze niet in Jezus geloofde
- CIP-onderzoek: In welke mate geloven Nederlandse christenen in gebedsgenezing?
- Anne Borkent over gebedsgenezing: "Ik werd pas genezen nadat ik mijn Godsbeeld had veranderd"
- Rocco Rausch over gebedsgenezing: "Ook in reformatorische kerken is aandacht voor het werk van de Geest"
Meer over CIP onderzoek: gebedsgenezing »

Reacties

W
God is nog steeds bereid om in de nood van de mens te voorzien, daar mogen en behoren we voor te bidden. Een groot gevaar, met name binnen charismatische/evangelische kringen, waar ik deel van uit maak, is de neiging ‘om God voor ons karretje te spannen’. Dus het blijft zaak om vooral Zijn wil te blijven zoeken en daardoor op het punt te komen dat de Heilige Geest echt het leiderschap over ons leven krijgt.
H
Jezus striemen zijn mijn genezing geworden..ik gloofde 11 jaar dat Jezus mij kon genezen van de reuma...en het gebeurde...

goed om te blijven geloven dat bij God alles mogelijk is....

ik ben het levende bewijs...nu ben ik al 11 jaar volledig gezond..

ik ben zo dankbaar..en mijn geloof is zo gegroeid door dit wonder..
In alle jaren van bidden met mensen die om gebed vroegen, waren er maar een paar dingen die ik belangrijk vond/vindt. Heb ik op het moment dat gebed gevraagd wordt, het geloof om dit te doen? Is dit het juiste moment om voor die persoon te bidden?

Heb ik de vrede in mijn hart om te bidden? Voor het overige geloof ik Gods woord en in de soevereiniteit van de God om iets met het gebed te doen. Eerlijk gezegd laat ik met volle overgave de uitkomst aan de Heere over. Je bent een instrument in Zijn hand.
Toon meer reacties (23)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen