Antonie Fountain, Bart Jan Spruyt en Roel Kuiper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2021 door Jeffrey Schipper

Formatiecrisis: hoe moet de ChristenUnie zich opstellen? Drietal geeft antwoord

Zou de ChristenUnie alle zeilen bij moeten zetten om opnieuw te regeren? Of is het verstandiger om een stapje terug te doen? De recente verkiezingsuitslag toont aan dat de kleine regeringspartij met 5 zetels stabiel is gebleven. Tegelijkertijd zijn er ten opzichte van vier jaar geleden ruim 5.000 stemmen verloren gegaan. Terwijl de formatie zich in een impasse bevindt sprak CIP.nl met drie duiders en volgers van de christelijke politiek over de koers van de ChristenUnie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Twee linkse hoaxes:

- Corona is GEEN pandemie

- Milieu is NIET in crisis

Daarnaast wordt het echte potentiele probleem: ruim 1,3 miljoen ´aanhangers van de ideologie van de wreede´ (en stijgend) bedolven en weggemoffeld onder `liefde van Christus voor vreemdelingen´! Wat een gotspe en verkrachting van Gods Woord!

Zowel cda als de cu zijn zelfs mede-misleiders in alle drie deze zaken!

DUS: ben je wel verplicht op een partij te stemmen, die dit wel als speerpunten voor aangepast beleid ziet.

P
Het eventuele samengaan van CDA, CU en SGP is de dood in de pot. de fusie tussen KVP, CHU en AR had in het verleden ook beter niet kunnen gebeuren. De KVP heeft in het CDA veel te veel macht gekregen en er een machtspartij van gemaakt die veel te weinig christelijk is geworden. Pieter Omtzigt is een van de weinige CDA'ers met ruggengraat. De kiezers voelen dat aan.
Antonie Fountain hoopt niet dat de CU zich onderscheid op basis van één of twee issues, zoals abortus. “Ik kijk liever naar het grote plaatje:

Wat kost het compromis?

Wie bereid zijn principe prijs te geven betreft abortus zou eerst de indringende oproep van deze priester moeten kennen:

https://www.youtube.com/watch?v=M92PX3Df7HM
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen