judith stoker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 april 2021 door Judith Stoker

Een coronatest is voor mij een pijnlijke, traumatische ervaring

‘Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!’ Hoe vaak hebben deze woorden afgelopen jaar al geklonken; we kunnen ze allemaal dromen. Het lijkt zo eenvoudig, even een test laten afnemen, wachten op de uitslag en weer verder (of uitzieken). Iedereen kan dat, zelfs kinderen worden getest. Maar niemand heeft het over de impact van zo’n test voor mensen met een traumatisch verleden door bijvoorbeeld seksueel misbruik. Die is enorm, zo ontdekte ik.

We zijn er de hele week al druk mee. Het begint met een verkoudheid van onze middelste, gevolgd door een nare hoest van de oudste. We regelen een Covid-test voor de jongens en omdat de oudste benauwd is blijven we allemaal thuis. Een dag later komt het verlossende nieuws: ze zijn negatief. Maar inmiddels heb ik ook keelpijn en ook onze jongste begint te kuchen en te snotteren. Ik wacht het nog een dag af, maar na een tweede nacht op rij moeilijk slikken en onrustig slapen, regel ik in alle vroegte een test voor mezelf. Ook onze jongste komt zo mogelijk nog meer verkouden dan de dag ervoor uit bed, dus dat wordt dan twee vliegen in één klap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wat goed dat je dit onder de aandacht brengt! Ik hoop dat je suggestie om een vraag toe te voegen wordt gehonoreerd zodat er aandacht en erkenning voor is
M
Verschrikkelijk! Wat een gedoe voor een verkoudheid of de griep. Maar nee, alles moet ontregelt worden met quarantaines en testen. En dat voor een andere naam voor de griep met exact dezelfde IFR als de griep..
G
Wat moedig om een verschrikkelijk traumatisch gebeuren zo precair in de openbaarheid weer te geven. Zeer herkenbaar vanuit mijn omgeving. Jammer echter dat u zo expliciet meewerkt aan testen, testen waarop? oh ja covid, helaas fout, u bent getest op MRN-a virusdeeltjes. Onbewust, gestuurd door media, overheid en allerlei "wetenschappelijke instituten" hebt u meegewerkt aan het in stand houden van de angst. Ik hoop echt van ganser harte dat mensen wakker worden en opstaan tegen de leugens.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen