beau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 april 2021 door Redactie

Voorgangers Mozaiek te gast bij talkshow: "Voor ons is de liefde van God heiliger dan traditie"

Tijdens de coronacrisis kiezen veel kerken ervoor om de diensten te beperken tot livestreams. Bij Mozaiek is dat een groot succes. Kijkers vanuit het hele land volgen de onlinediensten van de evangelische kerk uit Veenendaal. Zondagavond waren voorgangers Kees Kraayenoord en Nelinda Troost te gast bij de talkshow BEAU. Zij benadrukten daarbij vooral dat iedereen welkom is in de kerk: “Transgender, homoseksueel, God houdt van mensen. Als kerk hebben we ons in het verleden op dat gebied niet zo goed gedragen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Maar vergeet ook het recht van God niet en Zijn heiligheid. Alleen een lieve God van liefde is maar een half beeld van Hem. Overigens is een goede traditie niet verkeerd.
Zij benadrukten daarbij vooral dat iedereen welkom is in de kerk: “Transgender, homoseksueel, God houdt van mensen."

Ja, God houdt van alle mensen en nodigt hen uit, maar daarna dan toch wel in het licht van Johannes 8:11: 'ga heen en zondig niet meer.'
Heerlijk om te weten dat ieder mens bij God welkom is. En ook heerlijk te weten dat God zoveel van ons houdt dat Hij niet wil dat wij blijven zoals we zijn (met al onze problemen), maar worden zoals Hij heeft bedoeld (bevrijd van wat niet bij ons hoort). En dat kan, want “als Jezus is opgestaan, kan die kracht ook mij helpen om op te staan en jou helpen om op te staan”.
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen