Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2021 door Jeffrey Schipper

VVD-prominenten hekelen 'Judas' Gert-Jan Segers: "Pure machtspolitiek"

Nadat de volledige oppositie het vertrouwen in demissionair premier Mark Rutte had opgezegd, zegt ook een van de coalitiepartijen (ChristenUnie) niet met hem in een nieuw kabinet te stappen. Daardoor is de formatie volledig vastgelopen, en drogen de opties op voor Rutte om ook een nieuw kabinet aan te voeren. Prominente VVD-vrienden van Rutte zijn boos en schilderen CU-voorman Gert-Jan Segers nu af als een verrader.

Volgens voormalig VVD-wethouder Frits Huffnagel moet de ChristenUnie loyaal zijn aan Rutte. Hij vergelijkt Segers zelfs met Judas. En dat ook nog eens tijdens Pasen. Voormalig VVD-Kamerlid Ton Elias verwijt de ChristenUnie dat ze als klein partijtje aan machtspolitiek doen. "Partijtje met 3,5 procent van de zetels, dat sowieso van niemand anders dan Rutte onevenwichtig veel te veel politieke ruimte kreeg, krijgt een extra NOS-journaal. Pure machtspolitiek. En ze hebben nu een extra lange formatie op hun geweten tijdens een pandemie."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Laten wij onophoudelijk bidden voor allen die ons regeren / vertegenwoordigen.

Elke zondag in de diensten!
K
Dus die situatie die nu is ontstaan, is de schuld van de CU? In de rij van partijen met de meeste zetels staat de CU op 10. D66 heeft al aangegeven niet meer met de CU te willen regeren. Het moreel besef lijkt bij de VVD meer zoek dan ooit. Een hand in eigen boezem steken is er al helemaal niet bij.
W
Volstrekt walgelijk arrogante reacties, toont nog maar eens het gelijk van Segers aan.
Toon meer reacties (43)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen