Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 april 2021 door Redactie

ChristenUnie gaat niet opnieuw met Rutte regeren: "Te veel gebeurd"

De ChristenUnie sluit kabinetsdeelname uit als demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte opnieuw premier wordt. Dat zegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers in het Nederlands Dagblad. "Daarvoor is er gewoon te veel gebeurd", zegt Segers volgens het ANP.

"Dat er was gesproken over een 'functie elders' voor Pieter Omtzigt was voor onze fractie al niet te verteren. Er werd hardop gefantaseerd over hoe je een kritisch en vasthoudend Kamerlid weg kunt krijgen. Dat is niet één incident, maar een uiting van een dieper liggend probleem, van een cultuur die niet deugt, van macht die geen tegenmacht duldt. Daar kwam deze week bij dat Rutte heeft gelogen: hij had wél over Omtzigt gesproken, terwijl hij dat eerder ontkende", aldus de fractievoorzitter.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Laten wij als Christenen onze handen vouwen en onze minister president en de regering iedere dag opdragen in gebed voor wijsheid Zeker nu in een tijd vol wanorde.Ze hebben het kei hard nodig.
Beetje erg tegenstrijdig. Eerst een motie van wantrouwen niet steunen en vervolgens als reactie op de mening van de jongeren binnen de CU, nu deelname aan Rutte 4 uitsluiten.

Volgende keer eerst even overleggen met van der Staaij Gert Jan
J
Waartoe leidt dit alles? En wie vaart hier wel bij? Zijn we ons bewust dat de agenda van D66 niet echt Christelijk is?

Zijn er ons bewust van een wolf in schaapsklederen? Landverraad volk is in verval. Nederigheid is geboden zoals de Heere Jezus op een unieke wijze ons liet zien.
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen