Ds. P. Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Synodepreses GerGem keurt gedrag relschoppers Urk af: "De naam van de Heere is in het geding"

“Zondag zijn kennelijk de emoties bij enkele inwoners van Urk op een verkeerde manier naar buiten gekomen. Geweld is nooit goed te praten”, stelt ds. P. Mulder, synodepreses van de Gereformeerde Gemeenten in gesprek met CIP.nl naar aanleiding van geweldsincidenten rondom en kerkdienst van de Sionkerk (GerGem) op Urk.

Vorige week was de Sionkerk op Urk uitgebreid in het nieuws omdat de kerkelijke gemeente besloot om weer diensten te gaan organiseren met alle kerkgangers. De gemeente vindt het verantwoord om deze ‘proef’ te starten omdat de coronabesmettingen op Urk fors zijn gedaald en de ‘geestelijke nood’ onder kerkgangers toeneemt. De online diensten werken volgens de kerkenraad ontkerkelijking in de hand. Het was dan ook voorspelbaar dat tal van journalisten zich zondag rondom de Sionkerk verzamelden. Na meerdere geweldsincidenten tegen één van de journalisten is zondagavond een 35-jarige Urker aangehouden door de politie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Kennelijk is de geestelijke nood inderdaad erg hoog.

Ik vraag me af of dat wellicht komt omdat mensen geen persoonlijke relatie met Christus hebben?

Ten eerste kun je dankzij die relatie de nood beter behappen (want die relatie kan zich ook thuis goed afspelen, met online onderwijs en diensten) en ten tweede besef je dan te meer dat alle Christenen ambassadeurs zijn voor Zijn Naam.Natuurlijk is het gedrag van de journalisten vervelend, maar ik denk dat broeders en zusters in vervolging wel erger te verwerken krijgen.
Ik vind het jammer dat "Urk" zich niet aan de regels houdt. Des te eerder zijn we uit deze pandemie. Wij moeten juist het goede voorbeeld geven (zie artikel ds Russcher in het RD). Maar ds Mulder heeft zeker een punt over de wijze van journalistiek. Dat irritante mannetje van Powned valt echt mensen lastig. Kan me dan ook voorstellen dat er vroeg of laat iemand flipt. Niet goed maar wel begrijpelijk.
W
Rom. 2:23-24 U laat u voorstaan op de wet, maar onteert God door de wet te overtreden, want er staat geschreven: ‘Door uw toedoen wordt de naam van God onder de volken gelasterd.’

Dit mag nooit meer gebeuren.
Toon meer reacties (8)