Gomarus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 maart 2021 door Redactie

Reformatorische school krijgt Onderwijsinspectie op dak: "Leerlingen opsluiten en verplicht uit de kast laten komen is onaanvaardbaar"

Scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem is dit weekeinde flink onder vuur komen te liggen. De reformatorische school zou een onveilig klimaat creëren voor homoseksuele leerlingen. Kinderen zouden onder meer gedwongen worden uit de kast te komen een docent zou hebben gezegd dat homoseksuelen een gevangenisstraf moeten krijgen. Dat schrijft de NRC na een uitgebreid onderzoek. De school zelf zegt het in het artikel geschetste beeld niet te herkennen. Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob wil dat de Onderwijsinspectie een onderzoek start.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier het volledige artikel van de NRC

Reacties

Ieder kind heeft het recht om geboren te worden D66!
Rom. 2:3. (nu in een 'jij en ik'-tekst uitgedrukt!. Jij en ik, die een oordeel vellen over hen, die zulke dingen doen en die wij-zelf evenzeer doen, reken jij en ik er dan op, dat jij en ik aan God's oordeel zullen ontsnappen. Rom. 2:4: Of miskennen jij en ik zijn rijkdom aan geduld, goedertierenheid en lankmoedigheid en beseffen jij en ik niet , dat God's goedheid jou en mij tot inkeer wil brengen? Een volmaakte God wil mij behoeden ook voor de onvolmaaktheden in de homoseksualiteit. Daarom ook daar inkeer tot vernieuwing van ons denken!!
K
“Seksualiteit heeft in de Bijbel te maken met het vormen van een onverbrekelijke verbintenis in een huwelijk tussen één man en één vrouw, en krijgt in het licht hiervan plaats. “

“ het monogame huwelijk”

Wees nou eens gewoon eerlijk. Dit staat niet in de bijbel, maar dit is je visie op basis van de bijbel. Het OT staat vol van polygamie en kwam in het NT ook nog voor. Als het zo eenvoudig was, had die Nasville-verklaring er nooit geweest.
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen