Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Willem J. Ouweneel

Waarom de GerGem op Urk een verkeerd besluit heeft genomen

Veel mensen maken te weinig onderscheid tussen ‘begrip hebben voor’ en ‘het eens zijn met’. Zo heb ik begrip voor mensen die genoeg hebben van alle coronamaatregelen, maar ik ben het er niet mee eens dat zij die maatregelen vervolgens aan hun laars lappen. Overal horen we mensen roepen: ‘Ik ben het spuugzat’ of: ‘Ik ben helemaal klaar met corona.’ Ik heb er alle begrip voor. Maar door de maatregelen steeds meer te gaan negeren, worden er des te meer mensen besmet en gaat de crisis alleen maar langer duren. En dat is juist niet de bedoeling.

Ook in kerken en gemeenten zien we datzelfde gevoel van: ‘Het heeft nu lang genoeg geduurd’. Ik heb daar begrip voor, maar het is toch fout. Aan de ene kant: ook ik heb intussen al vele zondagen gepreekt voor een camera, met een paar zangers en technici als enige gehoor. En zelfs als het er dertig of vijftig zijn (van een gemeente van pakweg 300 of 700 leden), is dat fijn, maar voel je je elke zondag toch nog ongelukkig. Je zou zo graag weer een volle kerk vóór je willen zien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
We moeten niet elkaar gaan beoordelen wat goed of fout is in deze Coronatijd. Solidariteit is nu het belangrijkste woord voor Christenen. Er is een recht op samenkomst voor kerken. Dat is geen nieuws en dus hebben journalisten er ook niets te zoeken.
T
Aantal corona doden in Urk zijn 12 mensen, dat is 0,05 % v.d bevolking. landelijk is dit 0,9 %.

Er sterven in nederland ruim 18 maal zoveel mensen aan corona als in Urk.

Indien het goddeloze Nederland aan de dezelfde quote zou voldoen als Urk, dan waren alle restrictie"s opgeheven. Het beeld dat de media opwerpen over Urk is vals en het is te triest voor woorden dat vele christenen met de wolven meehuilen.

K
Een uitstekend commentaar!,

Het gaat niet om een kerkdienst maar om een GEMEENSCHAP van gelovigen.

Er zijn genoeg mogelijkheden om via de techniek een goed onderbouwde preek te horen, maar ik verlang naar het bijeenkomen voor o.a. Een gezellig kopje koffie met.... te gebruiken.

Men moet nu gebruik maken van bezoekjes afleggen, wat meestal wordt overgelaten aan oudsten of dominees.
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen