Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 maart 2021 door Piet van Midden

Vrijheid van godsdienst onder vuur: waar moet ik straks naar toe?

Religie is een grondrecht, ofwel een mensenrecht. Artikel 1 van de Grondwet in Nederland luidt: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ Je knippert even met je ogen als je het weer leest. Het gelijkheidsbeginsel wordt breed verwoord. Niet alle Nederlanders worden gelijk behandeld, maar allen die zich op ons grondgebied bevinden. Dus ook de migranten die in Nederland uit hun container stappen. Of subsidie-aanvragers met een kleurtje en een naam die niet lijkt op ‘Wim de Jong’ of ‘Arie Blok’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
De overheid is steeds repressiever geworden de laatste jaren. Met als dieptepunt het afgelopen jaar met de coronacrisis. Ik ben als huisarts (en gemeentelid) verbijsterd dat dit is gebeurt. Onze grondrechten zijn afgepakt. We mochten niet alleen niet meer naar de kerk. We mogen niet meer zingen. We mogen niet meer naar voetbalstadion of horeca. We kunnen niet meer rouwen om onze doden. We mogen niet meer knuffelen, niet meer demonstreren. Ik heb respect voor Staphorst en Urk. Ik denk dat het onze opdracht is om niet bang te zijn.
E
Vervolg: ook zeker niet bang voor deze overheid. Die het zwaard heeft opgenomen -letterlijk- tegen haar burgers. Leest u de 13 verhoren van agenten op www.bpoc2020.nl. Dit is de website van de buitenparlementaire onderzoekscommissie. Het is zo erg ten hemel schreiend wat er momenteel gaande is in Nederland. Volgens mij is het onze opdracht om moed te tonen. Ondanks onze angst. Machthebbers zoals premier Rutte en minister Grapperhaus zijn ook maar mensen, gelukkig. Zij zijn de Here God niet.
A
Ik ben altijd weer blij met de columns van ds P van Midden, ze prikkelen en maken je alert. In mijn waarneming zie ik dat de kerken ( in het algemeen) erg in de slachtofferrol zitten. We mogen dit niet en dat niet van de overheid. Echter dat is m.i. niet waar. De overheid is zich bewust van ons grondrecht en heeft die richtlijnen geadviseerd. En volgens van Dalen heb je bij een advies een keuze. En daar gaat het naar mijn mening mis. De kerken hebben de overheid willen pleasen. En als een gemeente de adviezen nniet meer volgt

Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen