Sionkerk Urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op het corona-experiment van GerGem Urk

De gereformeerde gemeente op Urk krijgt deze week veel over zich heen. Dat Sionkerk als experiment heeft besloten om alle kerkgangers toe te laten tijdens kerkdiensten wordt door critici van de coronamaatregelen toegejuicht. Maar er zijn ook veel mensen die vinden dat de kerkelijke gemeente een verkeerd signaal afgeeft en zich waagt aan een levensgevaarlijk experiment. Hoe denken christenen over de opvallende actie van de Urker kerk? CIP.nl zet een aantal reacties op een rijtje.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Situatie op URK per 16-3-2021

Dodental -- 12 Pers (cumulatief sinds begin 2020)

Besmet -- 10 pers (2 weken maart 2021)

ziekenhuisopname -- 1

Bron: RIVM Flevoland!

Bevolkingsomvang 21.135 pers

Afgelopen weken geen besmettingen binnen de GerGem Urk opgetreden.Als ik met deze aanvullende ONTBREKENDE info naar de beslissing en de aanpak van de GerGem op Urk kijk, dan sta ik er in beginsel welwillende en begripvol tegenover.

(ter aanvulling; ik heb GEEN binding met Urk!)
D
Of het verstandig is? De tijd zal het leren. Maar ik begrijp er niets van dat dit met hun leer te maken zou hebben, zoals o.a. Wim Hovestad beweert. minder snap ik die doodsbedreigingen. In wat voor een land leef ik eigenlijk?!
O
De publieke opinie is drijfzand. Van een postchristelijke samenleving kun je niet anders verwachten dan weerstand. Het gaat in de kerkdienst niet primair om jezelf maar om God en Zijn eer. Je naasten staan op de tweede plaats en jezelf of de derde plaats. God heeft middelen gegeven om die 3 met elkaar te verenigen: in een kerkdienst via de prediking van Zijn Woord, het bezingen van Zijn Naam, het bidden met en voor elkaar en het gebruik van de sacramenten. Een levende gemeenschap met elkaar is tot eer van Hem en heil van onze medemensen!
Toon meer reacties (19)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen