Nadia Kroon - afbeelding door Roelant Meijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

31 mei 2021 door Nienke Alblas

Nadia Kroon ontdekte het kloosterleven: "Ik was geestelijk opgedroogd"

Nadia Kroon (31) groeit op in een christelijk gereformeerd gezin. Tijdens haar tienertijd krijgt ze interesse voor de Bijbel en besluit ze theologie te gaan studeren. Voor een opdracht van school komt ze in een klooster. Dit is een totaal nieuwe omgeving voor Nadia. "Denk je er ook over om in te treden", vroeg een van de nonnen uit het klooster. "Nee, nee, zeker niet", was het antwoord van Nadia, maar de vraag liet haar niet los. Langzaam maar zeker overwoog ze om non te worden. CIP.nl sprak met Nadia over haar weg naar het kloosterleven naar aanleiding van haar boek 'Non in de bus'.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel 'Non in de bus'

Reacties

T
Laat ik eerst zeggen dat wij allemaal onderweg zijn en allerlei fases in ons leven meemaken, fases waarvan ik achteraf wel eens denk (met de inzichten die ik zo veel jaar na dato heb) liever had willen overslaan, maar de vraag is of God er ook zo over denkt. Dat weten we gewoon niet. Alles mag meewerken ten goede Rm.8:28 - ook de tragische ontwikkeling die ik hier lees over het bidden tot Maria of andere "heiligen". Het is raar (ik zeg het voorzichtig) dat iemand niet rechtstreeks tot de vader! (pappa - abba) gaat en bidt in Jezus naam!
a
Nadia, dit is jouw verhaal, een getuigenis van je weg die jij gaat een pelgrims reis. Je bent nog jong en je hebt nog lang te gaan voor zover Heer dat wil. Heb zelf een groot deel van mijn leven gewerkt in de ouderenzorg. Sommige van deze ouderen baden dagelijks voor de zusters en broeders die hielpen en voor wie langs kwamen , of de voorbijgangers op straat, vertrouwde zij mij toe. Net een klooster en toch heel anders.
K
Ik ben ook niet van het bidden tot Maria of andere heiligen, maar de bijbel is toch wel heel duidelijk dat de gelovigen die ons zijn voor gegaan, weten wat hier speelt. Er zijn ook genoeg ervaringen van geliefden die wij verloren hebben, maar ons laten weten dat ze in een andere wereld verder leven. Er is meer tussen hemel en aarde dan veel protestanten voor mogelijk houden.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen