Roelof Ham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Roelof Ham zet met thriller christenen aan het denken: "Onder druk wordt alles vloeibaar"

“Wat mij beangstigt is dat veel van wat uit mijn fantasie is geboren, soms door de werkelijkheid lijkt te worden ingehaald. Onder druk wordt alles vloeibaar”, zegt Roelof Ham. Een paar jaar geleden maakte hij werk van een spannende apocalyptische thriller over de betekenis van ergens in geloven. Wat doe je als het moeilijk wordt? Houd je stand of ga je ten onder? In coronatijd ziet hij hoe verrassend actueel zijn bevindingen zijn. CIP.nl stelt hem naar aanleiding van de verschijning van ‘Iedermans Ondergang’ een aantal vragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Roelof Ham te bestellen

Reacties

C
Heb het boek aangeschaft nadat ik op Groot Nieuws Radio een interview met Roedolf Ham over zijn boek had geluisterd. Wist dat hij het voor het Coronatijdperk had geschreven, maar het was net of het over deze tijd ging. Het boek is een aanrader, in 1 adem uitgelezen!
J
1400 jaar ervaring met de `ideologie van de wreede`, heeft het Christendom in die landen bijna volledig weggevaagd Toch blijven er overal wel minuscule lichtjes bestaan. Onze westerse vrijheden en recentelijk internet (hoe lang nog) wakkeren die lichtjes langzaam weer wat aan.

Wij moeten echter HEEL SNEL leren, dat we uitsluitend door krachtdadig de absolute waarheid van Gods Woord te verkondigen een dam kunnen opwerpen tegen de alsmaar verstikkender vormen van ongeloof, in eigen kring, en de westerse maatschappij.
T
@Jan Dircks! Vergis je niet hoor. Er is een gigantische opwekking aan de gang in b.v. Iran, waar je talloze kleine eilandjes hebt van gelovigen zonder een kerkelijke structuur, maar die ieder afzonderlijk vaak contact hebben met zendingsorganisaties die via radio of TV het evangelie verkondigen in die landen. Ik denk ook aan David Wood, een Am. apologeet die de leugens van islam vlijmscherp aan het licht brengt tot grote hulp van moslims die op grond daarvan hun oude geloof de rug toe keren. En "Het bloed der heiligen is het zaad van de kerk."
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen