ds van reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2021 door Redactie

Ds M. van Reenen over gebedsgenezing: "Wat mensen kunnen is voor ons veel echter dan wat God kan"

Uit onderzoek van Rik.Marketing in opdracht van CIP.nl blijkt dat slechts 32 procent van de Nederlandse christenen in een bepaalde mate enthousiast is over gebedsgenezing. CIP.nl stelde hierover enkele vragen aan ds. M. van Reenen, predikant van de hersteld hervormde kerk in Oldenbroek: "Laat het gebed om genezing ondergeschikt zijn aan het gebed om verlossing uit de zonde."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP onderzoek: gebedsgenezing
- Jeroen ontving ziekenzalving: "Ik vroeg me af: 'Gaat dit mij genezen of niet?'"
- Ds. Vreugdenhil ontmoet enthousiaste én sceptische christenen over gebedsgenezing
- CIP-onderzoek: In welke mate geloven Nederlandse christenen in gebedsgenezing?
- Anne Borkent over gebedsgenezing: "Ik werd pas genezen nadat ik mijn Godsbeeld had veranderd"
- Rocco Rausch over gebedsgenezing: "Ook in reformatorische kerken is aandacht voor het werk van de Geest"
Meer over CIP onderzoek: gebedsgenezing »

Reacties

a
Naast prediking bestond een groot deel van Jezus bediening uit het genezen van mensen. Zijn discipelen volgden wat genezing betreft in Jezus voetsporen. Als we niet de moed kunnen opbrengen om direct positief voor de genezing van ernstig zieken te bidden, dan kunnen we op zijn minst het recept van de apostel Jacobus ter hand nemen door mensen met olie te zalven. Dat is trouwens één van de verantwoordelijkheden van ouderlingen in welke kerk dan ook!
"Wat mensen kunnen is voor ons veel echter dan wat God kan"

God is echt. Toen ik een telefoontje kreeg van een vriendin dat iemand die ik kende die volgens de artsen ongeneeslijk was, op gebed genas, was ik buiten mij zelf van blijdschap. Het opende mijn ogen. God trad mijn werkelijkheid binnen met zachte overmacht.

Verhoring van gebed is voor mij genade van God. Het wonder is een teken van zijn almacht. Jezus blijft mijn Heer ook als mijn gebed niet verhoord wordt. Trust and obey for there is no other way.
Zij kreeg in de eredienst te getuigen van haar genezing. De Heere Jezus had haar genezen. Zij kon weer lopen en ieder kon het zien. Zij vertelde dat het gebeurde in een opwekkingsdienst aan de Betteld.

Wat een pijnlijk gebeuren in de consistorie alleen de predikant en een ouderling feliciteerden haar. De andere kerk raadsleden konden dat geen eens opbrengen om haar geluk te wensen. Wanneer Jezus onze werkelijkheid binnen treedt brengt dat scheiding zelfs bij hen die Christus zeggen te willen volgen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen