Van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 maart 2021 door Ds. M. van Reenen

Olie: het beste middel tegen een uiteenvallende kerk

Over vaccins blijven de meningen ernstig verdeeld. Dan kunnen we misschien beter iets anders proberen. Olie bijvoorbeeld. Het is een geheim middel, dat in de wereld niet bekend is maar in de kerk juist wel (hoop ik). Hier is het al eeuwenlang beproefd. Nee, ik bedoel niet de olie van het laatste oliesel of van ziekenzalving. Er is een andere olie, die dieper werkt. Ze raakt de wortel van het probleem. Welk probleem? Dat van de coronacrisis? Ja, maar dan niet zozeer de ziekte. We hebben een veel ernstiger probleem: God is voor velen uit beeld. Daardoor grijpt de wereld wanhopig naar menselijke middelen. En daardoor zijn we in de kerk in verwarring.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- LHBT: een fout etiket waarmee niemand is geholpen
- Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?
Meer over Ds. M. van Reenen »

Reacties

N
Beste Kees de bijbel is geen moreel wet boek ,maar een openbaring van Gods wil en karakter. Je hebt het over liefde, maar hoe zit het dan met jou liefde voor God, die zijn mening en persoonlijkheid heeft laten zien in in Zijn bijbel ? Ik proef vooral veel haat tegen deze geopenbaarde God bij jou. En dat zit dan in het feit dat je niet mag blijven wie je ben, als homo, maar je snapt niet dat dat voor een hetero net zo geld . Ook die kan niet blijven wie die altijd al was ,maar zal geheiligd moeten worden om God lief te hebben boven alles
J
De verdeeldheid heeft met méér te maken dan visie op coronabeleid/vrouw in het ambt/vaccin/homopraxis. Het heeft alles te maken met hoe je omgaat met Gods Woord. Over visie op de geestelijke wereld achter de zichtbare. Het gaat over profetisch kijken: Gods plan met deze wereld en met Zijn kinderen (bijbelboek Openbaring). Hoeveel christenen beseffen werkelijk dat deze wereld ophoudt te bestaan en dat Jezus terugkomt als Redder en Rechter en dat Gods tegenstander tot die tijd steeds feller wordt, ook onder christenen? Lukas 22:31, 32.
W
Quote: Als we één ding hebben kunnen leren in een jaar coronacrisis is het wel, dat wij de kerk onmogelijk in stand kunnen houden. Zonder Gods Geest maken wij met al onze acties en meningen al maar meer brokken. En als de Geest werkt wordt de gemeente gebouwd.

Inderdaad de wezenlijke noodzakelijke kracht van de gemeente, maar als je nuchter gaat analyseren, dan is het vaak ‘een ongezond theologisch’ denkkader die juist dat in de weg staat.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen