Albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 maart 2021 door Albert van der Heide

Jezus was geen politicus maar een Koning!

Jezus was niet bezig met politiek. Moedigde ook zijn volgelingen nergens aan om bezig te zijn met politiek. Apart is dat toch eigenlijk, hè?

Zeker als je zo in deze tijd van verkiezingen leeft, dan triggert mij altijd de enorme invloed die politiek heeft op ons leven en de maatschappij. Ik moet altijd opletten dat ik mezelf niet verlies en word verleid tot een haast politiek activisme. Dat ik irritatie en frustratie een plaats geef in mijn kijken naar de machthebbers.

Jezus is een Koning, Hij sprak en bracht, ook toen Hij op aarde was, een ander Koninkrijk. (Joh 18:36) Jezus bracht eigenlijk een parallelle werkelijkheid, met wetten en richtlijnen die zo zuiver en goed zijn dat niemand er iets tegen kan hebben. En dat is letterlijk ontwapenend voor bestaande aardse machtssystemen. Voor religie en politiek. Daarom was Hij, al vanaf Zijn geboorte (Math 2:18), uiteindelijk ook een bedreiging voor machthebbers. Niet direct, maar wel indirect.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Albert van der Heide
- Vaccinatie, Paulus en een broodje kebab
- Porno, daar hoor je die 'progressieve' partijen nooit over
- Achter iedere relschopper zit een verhaal
- Corona is dus de schuld van christenen!?
- Je hebt geen enkel recht om Jezus af te wijzen
Meer over Albert van der Heide »

Reacties

De kern van de zaak en geen woord spaans.
D
Albert van der Heide, ben het geheel eens met dit artikel.Kern van het betoog is dat enerzijds de H.Geest, de vrucht van de Geest zichtbaar mag worden, anderzijds ook de begrenzing dat wij een toekomstig Koninkrijk verwachten wat nu reeds onzichtbaar doorwerkt in de levens van mensen. Tragiek van de politiek is dat zij allen uitgaan van een maakbare wereld waar macht via stemmenmeerderheid het voor het zeggen heeft. Christenen zullen met hun streven primair moeten gaan met biddende handen. God laat zich niets ontwringen,Hij wil gebeden zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen