bram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 maart 2021 door Bram Flippo

Wat moet je nu kiezen?

In de Bijbel lezen we hoe we de aarde gekregen hebben om die te bewerken en te onderhouden (Gen 2:15). Favoriet vers bij mij is (Micha 4:4) Maar zij zullen zitten , een ieder onder zijn wijnstok en onder zijn vijgeboom, zonder dat iemand hen opschrikt. Dit geeft het tot rust komen van onze werken aan en het genieten van wat er is. Het eenvoudige goede leven. In verbinding met elkaar. (Zach 3:10) Te dien dage, luidt het woord van de HERE der heerscharen, zult gij elkander nodige onder dew ijnstok en onder de vijgeboom. 

De coronacrisis en zeker de klimaatcrisis vragen om herbezinning juist op deze thema’s. Hoe bewerken en behouden we ons land en hoe komen we tot rust van ons werken?
Dit is, hoewel het er nauwelijks over gaat, het belangrijkste thema van deze verkiezingen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Dit is het doorgeslagen principe van specialisatie. Nederland is altijd een land geweest van dominees en handelaren. Zeevaart en handel, moet dat nu opeens anders? We hebben nu met andere problemen te maken dan twee eeuwen terug en vragen om andere oplossingen. Ons land heeft 17 miljoen inwoners, meer dan alle varkens en koeien bij elkaar, en we zijn maar in staat om hiervan één derde te voeden. De oplossingen van de PvdD zal hier zeker niet aan bijdragen.
J
Bram Flippo, de Nederlandse landbouw produceert ongeveer 40 procent van de voedselbehoefte van de totale Nederlandse bevolking. Hiervan wordt 30 procent geëxporteerd. Vervolgens wordt 90 procent geïmporteerd, dus iedereen heeft wat te eten. Wanneer we onze kleding, hout en andere behoeftes ook nog meerekenen, komen we - per inwoner - nog 8 hectare tekort. Nederland is als een stad, waarbij de ons omringende landen dienst doen als platteland.
B
Artikel van Bram is me uit het hart gegrepen. Onbegrijpelijk, die blinde vlek bij veel christenen. Nota bene Gods eerste opdracht aan ons. We hebben niet goed door dat het probleem van verregaande uitbuiting van de schepping in de tijd dat de Bijbel geschreven werd nog niet actueel was, en daarom niet expliciet aan de orde gesteld. Wat zouden de profeten uit het OT dan geprofeteerd (geprotesteerd) hebben...
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen