Egbert Kooiker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Redactie

Bezorgd oud-Statenlid ChristenUnie signaleert "essentiële koerswijzigingen" van zijn partij

“Als de ChristenUnie op deze voet verder gaat, drijven steeds meer conservatieve kiezers af naar SGP en CDA. Onze identiteit is behoorlijk aan het veranderen en daar ben ik bezorgd over", stelt Egbert Kooiker, voormalig Statenlid namens de ChristenUnie. De hervormde-gereformeerde Rijssenaar deelt zijn zorgen over de koers van zijn partij in gesprek met CIP.nl.

In 2001 ging het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) met de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) op in de fusiepartij ChristenUnie. “Er is mijns inziens sprake van een glijdende schaal die de oprichters van GPV en RPF niet voor ogen hadden. Vergeleken met twintig jaar geleden, toen de partij werd opgericht, hebben er essentiële koerswijzigingen plaatsgevonden die nogal afwijken van de oorspronkelijke partijgrondslagen. Veel standpunten die nu ingenomen worden komen niet overeen met het oorspronkelijke gedachtegoed van GPV en RPF.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Ik kan me niet voorstellen dat voormalige CU-stemmers zich thuis voelen bij het CDA als men de CU al te ' licht ' vindt.

De C in het CDA is helemáál ver te zoeken.

F
Stemwijzer gedaan; ChristenUnie stijf bovenaan, GroenLinks stond duidelijk een stuk lager! CDA en SGP trouwens ook. De overeenkomsten met die partijen zijn er steeds minder.
“Van Dijke heeft destijds zijn rug recht gehouden”. Dat was zeer te prijzen aan hem. Aan hem is toentertijd groot onrecht gedaan.

Maar het is ook zeer te prijzen (en bepaald geen teken van zwakheid), wanneer iemand op grond van goede argumenten (en zeker op grond van Bijbelse argumenten) een eerder ingenomen standpunt bijstelt. In dat geval moet iemand niet halsstarrig z’n rug recht willen houden om maar niet af te gaan voor de bühne en in de pers.

Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen