Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Ds. J. Belder

Waarom er zo heftig wordt gereageerd op de brief van ds. Kort

Wat was er nou eigenlijk fout aan de brief die ds. A. Kort aan de burgemeester van Krimpen stuurde? Inmiddels al weer maanden geleden. Naar ik begreep stak de dominee de burgervader een hart onder de riem in een moeilijke tijd. Tegelijkertijd sprak hij zijn zorgen uit over ontwikkelingen in de samenleving die hem zwaar op het hart drukken. De brief lekte uit en kwam via De Telegraaf in de openbaarheid. Burgerraadslid Houtzager las erin dat hij als homoman met een relatie moet worden uitgebannen. Hij deed aangifte bij justitie, maar het OM zag geen aanleiding tot strafvervolging. Houtzager liet het daar niet bij zitten, maar wist 300 mensen op de been te brengen die met regenboogvlaggen zwaaiend voor Krimpens gemeentehuis stonden. Tientallen brieven werden de burgemeester overhandigd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Christenen liggen onder een vergrootglas: een ernstige waarschuwing
- God gaf ons een medicijn tegen het Nederlandse klaagvirus
- Een goed gevoel is doorslaggevend, ook in christelijke kringen
- Sympathie voor FvD en PVV uit orthodox-christelijke hoek intrigeert mij
- Waarom kritiek op schuldbelijdenis kerken begrijpelijk is
Meer over Ds. J. Belder »

Reacties

Dank aan ds. Belder voor dit glasheldere en voor deze tijd, en ook voor christenen, zeer behartenswaardige en onmisbare betoog!
D
Met alle respect voor wat homo's moeten verwerken. Ze verdienen niet gediscrimineerd te worden. Maar langzamerhand ontwikkelt zich de LHBT-beweging als een terroristische organisatie, die koste wat het kost, de tegengeluiden de mond wil snoeren. En zo lijkt de vrijheid van meningsuiting, als het tegen de LHBT-beweging is, niet op te gaan.
P
'Tolerantie' betekende oorspronkelijk: 'ik ben het niet met je eens, maar ik onderneem daarom nog geen actie'. De houding van de meeste christenen t.o.v. LHBT is dus tolerantie. Maar voor de 'sociale hervormers' is tolerantie: 'Jij moet helemaal meegaan in wat ik denk, anders ben je intolerant'.

Volgens de oorspronkelijke betekenis, zijn juistdie 'sociale hervormers' intolerant. Je MOET met hen meegaan, anders zetten ze je te kijk met allerlei acties.
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen