Henrike van de Poll
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Verpleegkundige Henrike roept op ons niet te laten leiden door angst: "Er is meer dan corona"

“Als christen heb ik moeite met de anderhalvemetersamenleving. We zien elkaar als een potentieel gevaar, omdat de angst regeert om ziek te worden”, zegt Henrike van de Poll, die op persoonlijke titel dit interview geeft. Als flexverpleegkundige werkt ze in het Isala ziekenhuis in Zwolle op diverse afdelingen en ook op de corona-afdeling. Zij vindt dat veel mensen zich te veel laten leiden door besmettingscijfers, eenzijdige mediabeelden en angst. “De medische wetenschap is een afgod geworden. Er is meer dan corona. Kunnen we nog dealen met de onzekerheid van ons bestaan?”, stelt zij.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Amen! Amen! Amen!In één adem uitgelezen!
J
Wat een mooi gesprek met deze verpleegkundige en ik hoop dat ze meer collega´s over de streep kan trekken om meer van dit soort eerlijke geluid te laten horen. De zorg is niet overbelast............de zorg is door Rutte kabinetten stelselmatig ontkracht en in de steek gelaten. Rutte pleegt hoogverraad tegen zn eigen bevolking wat aan zijn zorgen is toevertrouwd.
P
Mooi en duidelijk interview met verpleegkundige Henrike, geheel met haar eens dat angst een slechte raadgever is en dat christenen mogen vertrouwen op God. Overigens is corona geen killervirus en baseert het huidige beleid met de vele buitenproportionele maatregelen vooral op bangmakerij en niet op wetenschap. Waar we wel voor moeten vrezen is gedwongen vaccinatie door invoering van het vaccinatiepaspoort waardoor mensen die zich terecht niet willen laten vaccineren 2e langs burgers worden.
Toon meer reacties (79)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen