olaf latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2021 door Redactie

Kerk ds. Olaf Latzel treft voorbereidingen om zich af te scheiden en predikant opnieuw aan te stellen

De St. Martinigemeente in Bremen treft voorbereidingen om zich af te scheiden van de Bremer Evangelische Kirche (BEK). Dit vanwege de wijze waarop de overkoepelende kerk omgaat met ds. Olaf Latzel, die na zijn veroordeling voorlopig is ontslagen. De kerkenraad staat echter volledig achter haar predikant, zo blijkt uit een besluit die op de website van de kerk is gepubliceerd. Men wil Latzel opnieuw aanstellen als predikant. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Kerkenraad, scheid je niet af! Kerkenraad en predikant, aanvaard het lijden! Het is maar een voorlopig ontslag. Olaf Latzel, wees de minste en neem een rustperiode, en neem daarin de tijd om te bidden en je te bezinnen hoe je én bijbelgetrouw (dat wil je – en dat moet je ook!) én pastoraal fijngevoelig (en dat moet je ook!) met mensen uit de LHBTI-gemeenschap kunt omgaan. Ook in jouw gemeente zitten homoseksuele gelovigen, die het met jouw prediking en uitspraken best eens heel moeilijk gehad kunnen hebben.
ALS dit ‘hemelsblauwe’ schilderwerk het werk is van mensen uit de LHBTI-gemeenschap, dan vind ik dit getuigen van een zeer kinderachtig en puberaal gedrag. Hier bereik je niets mee. Hoogstens bij jezelf een voldaan gevoel: ‘Wat zijn wij vannacht als LHBTI-ers toch weer vreselijk dapper geweest! Wij trotseerden de avondklok, en we werden niet betrapt. En nu haalt ons blauwe schilderwerk ook nog de krant! Heerlijk!’

Mensen, word toch eindelijk een keer volwassen!

Dat komt er nu van als de ‘verlichte’ ‘tolerante’ dominees het voor het zeggen krijgen. Ga dan maar uit het verband. Dat wil niet zeggen dan ik persoonlijk het met Latzel helemaal eens ben, maar ik vind wel dat iedereen in de kerk recht van spreken heeft zonder geïntimideerd of geschorst te worden.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen